Maarten Boek is als Personal Trainer en Leefstijl-coach nog dagelijks met sport bezig. (foto: Roel van Dorsten)
Maarten Boek is als Personal Trainer en Leefstijl-coach nog dagelijks met sport bezig. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Maarten Boek?

Algemeen

DELFT - Maarten Boek (33) voetbalde altijd op zaterdag en weerstond een aanbieding voor de zondag.

- Hoe gaat het met je?
“Naar omstandigheden gaat het goed. We zitten natuurlijk door corona in een gekke tijd, waardoor we in de privé-sfeer minder aan sociale zaken toekomen. We verwachten begin december een kindje. Het zijn dus de laatste loodjes, maar het gaat goed. Ik werk als Personal Trainer en Leefstijl-coach in een trainingsstudio in Rijswijk. Daar help ik mensen met onder andere afvallen en fitter worden. We zijn open, maar werken wel via de RIVM-richtlijnen. Dus nu ook meer 1 op 1, met een mondkapje op en vaker je handen wassen.”

- Wanneer ben je met voetballen begonnen?
“Ik ben als tweede jaars E-junior bij Vitesse Delft begonnen, in de E9. Maar al snel via de E6 en E4 in de E1 terecht gekomen, waarna ik altijd in de hoogste jeugdelftallen heb gespeeld. Mijn laatste jaar in de A-junioren nog bijna voor een mooie statistiek gezorgd. Met de A-junioren promoveerde wij dat seizoen naar de Derde Divisie Landelijk, mocht ik meespelen in de kampioenswedstrijd van het tweede elftal en kon ik mee met het eerste elftal, dat een beslissingswedstrijd om promotie moest spelen. Alleen was ik voor die laatste wedstrijd geschorst, anders had ik dat seizoen drie promoties meegemaakt. Ik was 18 jaar toen ik bij Vitesse in de A-selectie kwam, al was dat niet direct in het eerste elftal. Wel wat oefenwedstrijden gespeeld en invalbeurten gehad. Mijn debuut gemaakt onder trainer Wim Schaap, die dat seizoen nog door Pieter de Jong werd vervangen. Vitesse Delft speelde toen in de Hoofdklasse, wat het hoogste niveau in Nederland was. Later zijn wij onder Chris Treling nog een keer gepromoveerd naar de Hoofdklasse, maar toen had de KNVB er al de Topklasse boven gezet. Ik heb meer dieptepunten dan hoogtepunten meegemaakt. Maar toch twee jaar in de Hoofdklasse gespeeld en een keer kampioen in de Tweede Klasse geworden. En ik ben een keer in het AD-elftal met de beste spelers uit de regio gekozen. Het is niet een echte prijs, maar het is wel leuk als je wordt genoemd.”

- Altijd Vitesse Delft, is er dan sprake van clubliefde?
“Ja, zeker weten. Al zal ik je eerlijk vertellen dat ik één keer met een club heb gesproken die op zondag in de Derde Divisie speelde. De aanbieding was aanlokkelijk, maar ik heb het uiteindelijk niet gedaan. Bij Vitesse speelde ik met mijn vrienden Dion de Lijser, Micha van Dasler en Robin de Boer, dat vond ik belangrijker. Buiten mijn vrienden ook met andere goede voetballers gespeeld. Ik kan ze niet allemaal noemen, maar ik bewaar goede herinneringen aan Rudi Smit, Wouter van der Kolk, Léon Braat en doelman Jesper Hogedoorn.”

- Wat voor voetballer was je?
“Ik heb op het middenveld op meerdere posities gespeeld, al had ik een voorkeur voor een plek met de punt naar achteren. Verdedigend een bal afpakken en dan met een pass de vrije ruimte zoeken, dat lag mij wel. Hoewel niet het belangrijkste, maar onder de trainers Manuel Visser en Peter Klomp ook aanvoerder geweest.”

- Wat doe je nu nog?
“Naast mijn werk als Personal Trainer en Leefstijl-coach, waar ik ook veel met sport bezig ben, speel ik nu in het derde elftal van Vitesse Delft. Met allemaal oud-selectiespelers zoals Rudi Smit, de gebroeders Poldervaart, Michael Righarts en mijn vrienden Dion, Micha en Robin. Maar ook met Elgar Halbe en Donny van den Bos. We zijn nog steeds bloedfanatiek, maar in de kleedkamer is het lachen, gieren en brullen.” (RvD)