Sociaal ondernemer Harmen van der Laan richtte onder meer KopieKoffie op
Sociaal ondernemer Harmen van der Laan richtte onder meer KopieKoffie op

Top vier kandidaten Dé Delftenaar van het Jaar!

Algemeen

DELFT - De eerste ronde van de verkiezing van Dé Delftenaar van het Jaar zit erop. Uit de lijst genomineerden is een top vier aan kandidaten samengesteld door onze vakjury.

Door Cheyenne Toetenel

Uit alle inzendingen heeft de vakjury vier kandidaten geselecteerd. De komende weken zult u deze personen beter leren kennen. In zowel de krant Delft op Zondag als in speciale afleveringen van Delft op Zondag TV gaan wij deze genomineerden meerdere vragen en stellingen voorleggen, zodat u een goed beeld van ze kunt schetsen.

Top vier kandidaten in willekeurige volgorde:

1. René van Dijk: initiatiefnemer Support Delft, We Are Delft

Quote stemmer: “Ik nomineer René, omdat deze creatieve duizendpoot niets heeft nagelaten om zich in te zetten voor de lokale ondernemers tijdens deze crisistijd.”

2. Harmen van der Laan: sociaal ondernemer, oprichter KopieKoffie, PrintPlezier, Fier Fietskoerier

Quote stemmer: “Hij heeft in twee jaar tijd KopieKoffie, PrintPlezier en Fier Fietskoerier opgericht. Zijn bedrijven richten zich expliciet op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien is KopieKoffie een écht ontmoetingspunt in de wijk Buitenhof. Lof!”

3. Félice van der Sande: Muziek op Schoot docent, dirigent, arrangeur

Quote stemmer: “Ik nomineer Félice vanwege haar onuitputtelijke inzet voor haar twee koren, Krulmuziek en Muziek op Schoot. Zelfs in deze moeilijke tijden blijft zij zich onvermoeibaar - al dan niet online - inzetten voor de muziek van en voor jong en oud.”

4. Geert van Poelgeest: voorzitter Natuurlijk Delfland

Quote stemmer: “Geert doet ontzettend veel voor natuur- en groenbehoud en is afgelopen jaar veel in het nieuws geweest om aandacht te vragen voor belangrijke zaken.”

Winnaar
Vanaf nu kunt u al definitief stemmen op Dé Delftenaar van uw keuze door te mailen naar delftenaar@delftopzondag.nl. Uiteraard kunt u ook de voorstelrondes komende weken afwachten, want stemmen kan nog tot eind december. De stemmen van u, de publieksjury, worden uiteindelijk gecombineerd met de stemmen van de vakjury. Hieruit volgt één winnaar, die wij in de eerste editie van het nieuwe jaar aan u bekend zullen maken.