Delftse studenten organiseren een online festival, zodat de studenten het einde van de tentamenweek veilig kunnen vieren.
Delftse studenten organiseren een online festival, zodat de studenten het einde van de tentamenweek veilig kunnen vieren.

Delft De-Stress Festival veilige uitlaatklep voor studenten

Algemeen

DELFT - Vrijdag zit de eerste tentamenweek van het jaar in Delft er alweer op. Normaal is dat reden voor veel feesten en plezier onder studenten, maar tegenwoordig gaat dat anders. De avond van vrijdag 6 november zal gevuld worden door het Delft De-Stress Festival, een online festival dat door studenten is opgezet zodat iedereen thuis kan blijven, maar wel kan genieten van het einde van de stressvolle week. Daarbij kunnen ze ook nog de lokale horeca steunen met het kopen van een bierpakket dat door de horeca wordt verzorgd. 

Delftse studenten denken in oplossingen
Het dagelijks leven in Delft verloopt nog steeds niet volgens de normale gang van zaken, ook niet voor studenten, maar dat betekent niet dat er niks geregeld wordt. Gewoonlijk kijken de studenten uit naar grote feesten na hun tentamens, maar die kunnen nu niet georganiseerd worden. De StudieVerenigingenRaad (SVR) en de Delftse Kamer van Verenigingen (VeRa) hebben de koppen bij elkaar gestoken om een idee te bedenken dat ervoor moet zorgen dat de Delftse student ook na de tentamens verantwoordelijk handelt. “Juist nu het hele land zijn adem inhoudt is het belangrijk dat studenten thuis blijven en geen open feesten gaan geven”, vertelt Lars Rhijnsburger, medeorganisator van het festival.
Het resultaat is een online festival, met livestreams en een bierpakket om de horeca te steunen. “Het is natuurlijk belangrijk voor ons dat de studenten even wat stoom kunnen afblazen, maar we zagen ook direct een kans om de Delftse horeca een steuntje in de rug te geven, die normaal ook veel voor ons betekenen”, aldus Rhijnsburger. Via de website www.delftdestress.nl kunnen de benodigde links, het programma van de avond en adviezen voor studenten, over hoe ze veilig mee kunnen doen, gevonden worden.

Een festival met online podia door heel Delft
Het Delft De-Stress Festival zal om 20:00 worden ingeluid door burgemeester Marja van Bijsterveldt, namens de Delftse Gemeente, en Rob Mudde, vice rector van de TU Delft. Daarna zal het festival bestaan uit drie live uitzendingen van verschillende locaties waar muziek gemaakt wordt en twee presentatoren de avond soepel laten verlopen. Vanuit Sint Jansbrug, de Aula van de TU Delft en de Steck in het centrum van Delft, wordt aan elke smaak gedacht. Verschillende DJ’s zullen optreden en allerhande muziek zal beschikbaar zijn, van hitjes tot techno tot dancemuziek. Tot in de late uurtjes zal er een programma zijn, om te verzekeren dat er niet na afloop toch studenten in andere huizen gaan verzamelen.

Steun aan lokale horeca
Rhijnsburger: “Omdat de studenten normaal zo van de horeca genieten is het alleen maar eerlijk dat de studenten ook een keer wat terug doen.” Kroegen en podia in Delft, zoals de Steck, zijn plekken waar normaal veel studenten komen. Daarom helpen de studenten hen door het aanbieden van een bierpakket en zorgen ze dus voor inkomsten. Alle organisatie en voorbereiding is door de studenten op zich genomen, waardoor het een echt festival voor en door studenten is.