<p>Het team van &#39;t Parkethuys: Nicolette, Alex, Jeremy, Roy, Chris <br>(Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Het team van 't Parkethuys: Nicolette, Alex, Jeremy, Roy, Chris
(Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Het Gezicht Achter: ‘t Parkethuys Delft

DELFT - Al sinds 1985 is ‘t Parkethuys Delft gevestigd in het karakteristieke pand aan de Buitenwatersloot 28, maar de geschiedenis van het Delftse familiebedrijf dat nu in handen is van de broers Chris (45) en Alex van der Meer (47) gaat nog verder terug.

Door Cheyenne Toetenel

Het begon allemaal in 1973, toen Lex van der Meer sr. vanuit huis kwaliteitsvloeren begon te leveren en plaatsen in Delft en omstreken. Dat deed hij jarenlang alleen in de weekenden, want doordeweeks was hij laborant in de fabriek van Calvé. Dat harde werken deed Lex graag, want het was voor hem de kans om zijn passie uit te dragen. Het leggen van parketvloeren bleek een gat in de markt, want je had toen nog geen echte parketzaken in de omgeving. Als Lex op de werkvloer was, deed zijn vrouw Ankie de administratie. Na een aantal jaren vanuit huis te hebben gewerkt werd in 1985 het karakteristieke pand aan de Buitenwatersloot 28 betrokken en was ’t Parkethuys Delft, met een ruime keuze aan kwaliteitsvloeren, een feit. Sinds respectievelijk 1991 en 1996 zijn de zoons van Lex sr. - Alex en Chris - volledig werkzaam in het bedrijf, waarvan zij sinds 2014 officieel eigenaren zijn.

Broers
Het parketvak is bij de broers met de paplepel ingegoten. “Al tijdens de schoolvakanties van de middelbare school hielpen wij onze vader in het magazijn en op de werkvloer”, vertelt Alex. “Toen ik 17 was kwam ik fulltime in de zaak, door mijn enthousiasme voor het vak.” Broer Chris stapte zelf ook in de zaak op zijn 21ste. “De stap om fulltime bij onze vader te gaan werken was ook nog maar heel klein, want bij een familiebedrijf rol je er vanzelf in. Uiteindelijk zijn we nog altijd blij met onze keuze. We zijn trots op ons vak en hebben een mooie zaak. Dat schept toch wel voldoening.”

Vakmanschap
Bij ‘t Parkethuys Delft kun je volgens Alex iets kopen wat je niet overal kan kopen: vakmanschap. “Vakmanschap is ons speerpunt. Dat kunnen wij bieden door de kleinschaligheid van ons bedrijf, en dat maakt ons sterk. Ons team bestaat uit een dame op kantoor, vier parketteurs, Chris en ik. Onze teamleden zijn stuk voor stuk betrokken bij de zaak en de klanten, wat de aanpak toch een stuk persoonlijker maakt. Iedereen wil echt graag wat moois creëren en is trots op het werk dat hij doet.” Groter worden, dat hoeft voor Alex en Chris niet zozeer. “Je moet kwaliteit kunnen blijven leveren, dat vinden wij het belangrijkste. Met een klein team kun je die kwaliteit toch een stuk beter garanderen.” De gediplomeerde parketteurs van ‘t Parkethuys beschikken bijna allemaal over meer dan 20 jaar ervaring met het leggen van parketvloeren. Parket is overal te koop, maar onze vakkundigheid niet.” Om die vakkundigheid door te geven aan een nieuwe generatie, worden ook regelmatig nieuwe parketteurs opgeleid bij ‘t Parkethuys Delft. “Als erkend leerbedrijf zorgen we ervoor dat deze leerlingen optrekken met een ervaren persoon, zodat ook zij het vak goed onder de knie krijgen en aan onze kwaliteitseisen kunnen voldoen.”

Kwaliteit
Parketvloeren zijn er in veel kwaliteiten, maar in de showroom van ‘t Parkethuys Delft vind je alleen de beste. “Wij leveren en plaatsen alle soorten houten vloeren. Ons hout is altijd FSC of PEFC gecertificeerd en komt van de beste zagerijen van Nederland, die uitsluitend werken met de beste materialen en machines. Wij adviseren onze klanten graag bij hun keuze voor een parketvloer.” Bij het leggen van een houten vloer komt heel veel kijken, waar veel mensen zich waarschijnlijk niet van bewust zijn. “Elke vloer is anders en elk huis is anders. Je moet voor elk detail een oplossing zien te vinden en dus steeds weer met een andere aanpak komen. Daar een drempeltje, daar een plintje. We komen thuis de oppervlakte precies uitmeten en kijken of de ondervloer goed genoeg is om het parket op te plaatsen. Wat veel mensen niet weten, is dat houten vloeren ook geschikt zijn voor vloerverwarming. Daarbij is het wel belangrijk dat rekening wordt gehouden met meerdere voorwaarden, om te zorgen dat het parket op de juiste manier wordt geplaatst. Als parketspecialist kunnen wij klanten hierover uitgebreid informeren en kan het leggen aan ons worden toevertrouwd.” Maar niet alleen voor een nieuw parket kunt u bij ‘t Parkethuys Delft terecht, ook voor onderhoud en renovatie. “Het opknappen van bestaande vloeren is leuk om te doen. Een nieuwe kleur en een nieuwe look doen een hoop in huis.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten