<p>De vriendschap van Bart en Sam begon in het gebouw van de Koornbeurs (Foto: Koos Bommel&eacute;)&nbsp;</p>

De vriendschap van Bart en Sam begon in het gebouw van de Koornbeurs (Foto: Koos Bommelé) 

Hemd van het Lijf: Mr Belt & Wezol

Delftenaren Bart Riem (29) en Sam van Wees (28) vormen samen het dj-duo Mr Belt & Wezol. Al jarenlang spelen zij op grote internationale festivals.

Waarom wilden jullie hier op de foto?
Sam: “Bart organiseerde voor zijn opleiding een feest. Dit vond hier plaats in het gebouw van de Koornbeurs.” Bart: “Voor dit feest boekte ik Sam als dj. Sindsdien begonnen wij steeds meer met elkaar om te gaan!”

Hoe is jullie passie begonnen?
Sam: “Op de radio hoorde ik een danceplaat met instrumenten die ik niet kon plaatsen, hier ben ik onderzoek naar gaan doen. Vervolgens ben ik gaan oefenen met een muziekprogramma.” Bart: “Toen ik in het verleden naar Speakers ging in Delft traden hier veel grote dj’s op, wat mij geïnspireerd heeft.”

Wat deden jullie hiervoor?
Sam: “Ik was stagiair bij een festivalorganisator, daar ben ik na mijn stage blijven plakken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om vol voor de muziek te gaan.” Bart: “Wij zaten eigenlijk in hetzelfde wereldje, ik was artiestenboeker en regelde de programmering voor verschillende festivals.”

Wat vinden jullie van de stad?
“Het is een prachtige en centraal gelegen stad, dit is voor ons erg gunstig. Wij kunnen gemakkelijk reizen naar optredens door heel het land.”

Wat vinden jullie van de uitgaansgelegenheden in de stad?
“Het aantal uitgaansgelegenheden is op dit moment precies genoeg voor de stad. Wel zou het fijn zijn als er weer een poppodium bij zou komen, zoals het toenmalige Speakers.”

Hoe is het als dj in coronatijd?
“Het is een lastige periode, vrijwel elk optreden is afgelast. Ook zijn onze nummers voor clubs en festivals op dit moment uitgesteld. Het was voor ons even omschakelen.”

Hoe gaan jullie hier nu mee om?
“We proberen nog steeds de mensen te vermaken tijdens deze periode. Zo hebben wij via livestreams opgetreden in een luchtballon, op een alpacaboerderij en in een ballenbak.”

Waar zijn jullie het meest trots op?
Sam: “Onze eerste keer op Tomorrowland was echt een magisch moment, dit is een van de hoogst haalbare optredens.” Bart: “Wij hadden een eigen evenement georganiseerd tijdens het Amsterdam Dance Event, hier ben ik zeker trots op!”
Wat kunnen wij binnenkort verwachten?
“Wij hebben een hoop muziek op de plank liggen. Verder staan wij echt te popelen om weer op te kunnen treden!”

Als wij burgemeesters van Delft waren dan...
“...zouden wij een poppodium toevoegen aan de stad!”
Juliano van der Knaap
Meer berichten