<p><span class="Bodyitalic" cstyle="Body-italic" style="font: italic 12px Verdana; color: rgb(0, 0, 0);">DJ Layon Nais komt 7 november met een livestream om de evenementenbranche te steunen</span></p>

DJ Layon Nais komt 7 november met een livestream om de evenementenbranche te steunen

Uitgaan in je woonkamer met DJ Layon Nais!

DELFT - Dat festivals zijn afgelast en clubs en kroegen zijn gesloten, betekent ook dat artiesten en anderen die werkzaam zijn in de evenementenbranche hard worden getroffen. DJ Layon Nais vraagt aandacht voor deze groep met een livestream op zaterdag 7 november.

Door Cheyenne Toetenel

De 29-jarige Leon den Os, zoals DJ Layon Nais eigenlijk heet, is al sinds zijn tienerjaren actief als dj. “Het begon met wat klusjes hier en daar, maar al snel begon het uit de hand te lopen. Waar ik eerst op één of twee feestjes per maand draaide, werden dat er later meerdere per week. Normaal gesproken draai ik bijvoorbeeld bij veel sportverenigingen, op studentenfeestjes en bruiloften, maar ook op festivals zoals Oranjekoorts, Meadow Festival en Dream Village.” DJ Layon Nais omschrijft zichzelf als een allrounder. “Hoewel ik gespecialiseerd ben in dansbare, ritmische muziek, heb ik nog veel meer in mijn repertoire. Ik pas mij moeiteloos aan de wens van mijn publiek aan. De ene keer draai ik feestmuziek, de andere keer heel relaxed of juist een hardere stijl.” Die veelzijdigheid maakt het draaien leuk, vindt Leon. “Door de verschillende doelgroepen waarvoor ik draai, is het steeds weer een uitdaging om mensen te vermaken.” Het vermaken van mensen is dit jaar wat lastiger voor artiesten, door alle coronamaatregelen. Toch blijft DJ Layon Nais zich inzetten om zijn publiek te bereiken, met livestreams.

Livesets
Op Koningsdag zette de dj al een anderhalf uur durende virtuele coronaproof set neer vanuit een gerberakwekerij, omringd door oranje bloemen. “Met dit initiatief wilde ik met een groep vrienden de sierteelt een hart onder de riem steken, aangezien deze branche het behoorlijk zwaar had door de coronacrisis. Hierover waren mensen zo enthousiast, dat we de set nog een keer hebben overgedaan.” Nu wordt het tijd voor een derde livestream, maar dan met een ander doel. “Mijn focus ligt nu op de evenementenbranche. Niet alleen op artiesten, maar ook op iedereen achter de schermen zoals licht- en geluidstechnici, leveranciers en toiletmedewerkers op festivals. Helaas heb ik al van mensen gehoord dat zij door het gebrek aan inkomsten niet anders kunnen dan zoeken naar een baan in een andere branche. Dat triggerde mij om positief en creatief bezig te zijn en wederom een liveset te organiseren.” Inmiddels hebben al tientallen sponsoren aangegeven te willen helpen de livestream mogelijk te maken. “Het is geweldig dat zo veel enthousiaste mensen een coronaproof feestje mogelijk willen maken en de evenementensector willen steunen.”

Feestje thuis
Mensen op afstand vermaken is nu het enige wat DJ Layon Nais kan doen. “In een loods van mijn leverancier pakken we groots uit met een lichtshow, waardoor het er in de beleving van kijkers uitziet als een echt festival. Mensen zijn na al die maanden wel toe aan een feestje, natuurlijk in kleine kring!” Op 7 november kan er vanaf 20.00 uur live worden ingeschakeld via het Facebook-evenement van DJ Layon Nais of via YouTube.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten