<p>De vakjury v.l.n.r, v.b.n.o.: Leo Quack, Cheyenne Toetenel, Leo Rontberg, Stef Breukel, Herman Weyers en Evelien van der Kruit - afwezig op foto. (Foto is pre-coronatijd gemaakt)&nbsp;</p>

De vakjury v.l.n.r, v.b.n.o.: Leo Quack, Cheyenne Toetenel, Leo Rontberg, Stef Breukel, Herman Weyers en Evelien van der Kruit - afwezig op foto. (Foto is pre-coronatijd gemaakt) 

(Foto: )

Laatste kans: nomineer Dé Delftenaar van het Jaar!

DELFT - De nominaties voor Dé Delftenaar van het Jaar 2020 stromen binnen. Dit weekend is voor u de laatste kans om nog een kandidaat aan te dragen!

Door Cheyenne Toetenel

Zoals u weet gaan wij ook nu weer op zoek naar Dé Delftenaar van het Jaar; een prijs die wordt gegeven aan een persoon die zich op een positieve manier heeft ingezet voor Delft. Delft herbergt veel mensen die goed doen voor de stad. Vaak mensen die we nog niet kennen, maar die wel erkenning verdienen. U kunt als lezer van Delft op Zondag actief bijdragen aan deze zoektocht. Wie heeft in uw ogen dit jaar veel voor Delft betekend? Wie is dit jaar heel waardevol gebleken voor de wijk, de sportvereniging, het buurthuis of het verzorgingshuis, maar geniet nog geen bekendheid in de stad? Wie is sociaal-maatschappelijk betrokken, ook of misschien zelfs juist in dit coronajaar? Nomineer hem of haar en omschrijf waarom hij of zij Dé Delftenaar van het Jaar 2020 moet worden.

Let op!
De afgelopen weken zijn bij ons veel nominaties binnengekomen. Bij een deel daarvan is wel de naam van de kandidaat doorgegeven, maar geen omschrijving gegeven van zijn of haar ‘weldoenerij’. Deze nominaties kunnen wij helaas niet laten meetellen. Heeft u ons zo’n bericht gestuurd? Dan verzoeken wij u ons nogmaals te berichten, om ook uw kandidaat te laten meetellen in deze verkiezing. Vertel ons waarom uw kandidaat de titel verdient. Wat heeft hij of zij het afgelopen jaar betekend voor onze stad?

Nominaties
Als alle door u genomineerde kandidaten zijn verzameld, gaat een volgende selectieronde van start. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury - bestaande uit Leo Rontberg en Cheyenne Toetenel van Rodi Media ZH en bekende Delftenaren Leo Quack, Stef Breukel, Herman Weyers en Evelien van der Kruit - tien mensen die we al volgende week presenteren in de krant Delft op Zondag en later ook in speciale afleveringen van Delft op Zondag TV. Na een voorstelronde zullen wij de genomineerden meerdere vragen en stellingen voorleggen, zodat u een goed beeld kunt schetsen van deze personen. Vanaf de bekendmaking van de tien genomineerden kunt u ook definitief stemmen op Dé Delftenaar van uw keuze. Om de eerlijkheid van de verkiezing te waarborgen, brengt de vakjury ook in deze tweede ronde haar stem uit. De stemmen van de vakjury worden verwerkt met een specifiek puntensysteem: kandidaten die goed werk verrichten in loondienst ontvangen 25 punten per deskundige voorkeursstem, genomineerden die het werk zowel vrijwillig als in loondienst verrichten ontvangen 50 punten per voorkeursstem en kandidaten die volledig vrijwillig goed doen ontvangen 75 punten per voorkeursstem. Deze extra punten worden opgeteld bij de door u verstrekte stemmen. Uit de gecombineerde stemmen volgt uiteindelijk één winnaar, die wij in de eerste editie van het nieuwe jaar aan u bekend zullen maken.

Kent u ook iemand die wat u betreft dit jaar de titel ‘Dé Delftenaar van het Jaar’ mag dragen? Nomineer haar of hem door uiterlijk 1 november een mailtje te sturen naar delftenaar@delftopzondag.nl. Toch liever fysiek inleveren? Vul dan het strookje uit de krant in en stuur dit op naar: Delft op Zondag / Rodi Media ZH, Energieweg 3, 2627 AP Delft. Zelf deponeren in onze brievenbus kan uiteraard ook. Wij zijn benieuwd!

Cheyenne Toetenel
Meer berichten