De Mondial Movers Foundation officieel van start gegaan
De Mondial Movers Foundation officieel van start gegaan

Mondial Movers Foundation lanceert Speelgoededoelendoos

Algemeen

DELFT - Met de lancering van de Speelgoededoelendoos is de Mondial Movers Foundation officieel van start gegaan! Familiebedrijf Mondial Joh. Van Buuren & Zn. Verhuizingen uit Delft (onderdeel van Mondial Movers) is één van de oprichters van de Foundation.

Eén van de acties van deze stichting is de ‘Speelgoededoelendoos’. De Mondial Verhuisbedrijven geven deze unieke verhuisdoos mee aan gezinnen die gaan verhuizen. Een verhuizing is vaak het moment waarop volwassenen, maar ook kinderen goed kijken wat ze wel en niet meenemen naar de nieuwe woning. Om te voorkomen dat er speelgoed wordt weggegooid dat in goede staat verkeert, kunnen kinderen dit speelgoed in deze speciale verhuisdoos doen. Mondial Movers haalt de dozen weer op en zorgt er samen met de stichting Present voor dat ze terecht komen bij gezinnen die het niet zo breed hebben.

De oprichting van de Foundation past binnen de visie van Mondial Joh. Van Buuren op het gebied van sociaal ondernemen. Of het nu gaat om social return on investment, circulair ondernemen of het sponsoren van goede doelen: het familiebedrijf (dat al meer dan 100 jaar gevestigd is in Delft) neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit is ook de reden dat het bedrijf dit jaar het Keurmerk Sociale Onderneming heeft ontvangen.

“Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken: dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Met het behalen van het certificaat laat het team van Mondial Joh. Van Buuren zien dat ze aantoonbaar bijdraagt aan de Duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.