<p>De kinderen zijn aandachtig aan het luisteren (Foto: Fred Leeflang)</p>

De kinderen zijn aandachtig aan het luisteren (Foto: Fred Leeflang)

(Foto: )

Cultuurbarbaren 2020 is een groot succes!

DELFT - Cultuurbarbaren biedt kinderen van vier tot en met twaalf jaar negen dagen lang cultuur aan. Kinderen kunnen hier deelnemen aan activiteiten op het gebied van theater, kunst en cultuur.

De stichting laat door middel van leerzame activiteiten, jonge kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken en genieten van cultuur . Deze activiteiten vinden plaats van 17 tot en met 25 oktober en zijn maar liefst op twintig verschillende locaties te volgen! Dit wordt georganiseerd door Stichting Museumnacht Delft, deze stichting organiseerde eerder al succesvolle projecten als Museumnacht Delft en Night at the Museum for Kids.

Enthousiasme
“De organisatie is net als de ouders en deelnemers erg enthousiast over het project. Het was soms lastig om dit te organiseren in coronatijd, maar we waren goed voorbereid. Daardoor is de voorbereiding vlot verlopen”, laat Nina Voets van Cultuurbarbaren weten.

Vroeger en Toen
Deze editie sluit Cultuurbarbaren aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020: En Toen? Hierbij gaan de deelnemers van het evenement terug in de tijd, staan stil bij mooie verhalen en brengen het verleden weer tot leven. Omdat Delft een historische stad is komt dit zeker tot zijn recht.

Activiteiten
Er is een divers aanbod aan activiteiten tijdens Cultuurbarbaren, zo kan je de geschiedenis van Delft nabouwen door middel van LEGO, krijgen de deelnemers een DJ-workshop in club Ciccionina, krijg je de kans om te knutselen met natuurmaterialen en zijn er leuke voorleessessies georganiseerd in het gebouw van OPEN. Kortom, een hoop leerzame en gezellige activiteiten. Om de veiligheid te kunnen waarborgen werkt Cultuurbarbaren nauw samen met de Gemeente Delft en alle deelnemende partijen. De activiteiten vinden plaats in afgebakende tijdsloten en de activiteiten zijn ingedeeld in kleinere groepjes.

www.cultuurbarbaren.com
info@cultuurbarbaren.com

Juliano van der Knaap
Meer berichten