Foto:

Delvenaar in Beeld: Rumen (53)

Wat doet u hier vandaag in het centrum?
"Ik sta hier al 18 jaar, bijna elke dag. Veel mensen herkennen me ook gewoon! Ik ondersteun de winkels met het schoonhouden van de ingang. Laatst stonden er een paar jongens een broodje te eten en lieten alle troep liggen, ik loop dan achter ze aan en vraag hun vriendelijk, om het op te ruimen. Ook zet ik alle fietsen recht die omgewaaid zijn. Verder lees ik hier altijd lekker mijn krantjes en maak ik een praatje met mensen."

Wat is uw favoriete plek in Delft?
"Ik vind Schipluiden eigenlijk heel mooi, maar dat is geen Delft! In Delft vind ik de Beestenmarkt en de Brabantse Turfmarkt een leuk gebied. Ik word er vrolijk van als ik mensen gezellig zie samenkomen. Daarnaast vind ik het leuk om daar gewoon te zitten en mensen te kijken of te wandelen. Helaas is het er nu een stuk rustiger omdat de horeca gesloten is."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Het dragen van mondkapjes! De nieuwe maatregelen dus. Ik vind het maar niks, die mondkapjes. Je kan niet eens meer zien of iemand naar je lacht. Je merkt gewoon dat mensen anders doen tegen elkaar. Vreselijk."

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
"God. Ik zou God wel willen ontmoeten. Ik heb heel veel vragen voor hem. Ook over deze periode. Er is zoveel stress en mensen hebben last van de crisis."

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
"Er staat niet veel op de planning. Maar ik ga elke zondag naar de kerk. Al zolang ik in Delft woon ga ik naar de Maria van Jessekerk."

Meer berichten