<p>Peter Maan: &quot;Een laptop is tegenwoordig net zo belangrijk als een sleutel.&quot;(Foto: EvE)</p>

Peter Maan: "Een laptop is tegenwoordig net zo belangrijk als een sleutel."(Foto: EvE)

(Foto:)

Automaan: Specialist in Mini en BMW

PIJNACKER - Een BMW of een Mini, dat rij je toch vooral om de beléving. Liefhebbers van deze automerken weten al jaren Automaan aan de Boezemweg 7 in Pijnacker te vinden. “Wij maken echt verschil ten opzichte van de dealer”, aldus eigenaar Peter Maan.

Voor Peter Maan zijn auto's altijd “mijn passie, droom en alles”, geweest. Vijftien jaar geleden begon hij zijn eigen autobedrijf in Pijnacker, toen nog met één monteur. “We waren toen een allround autobedrijf”, herinnert hij zich.

specialisatie
Inmiddels werken bij Automaan tien mensen, waarvan vijf monteurs. Verder werd de verkoop afgestoten. Het bedrijf doet alleen nog reparatie en onderhoud. Daarnaast besloot Peter zeven jaar geleden om zich alleen nog toe te leggen op BMW en Mini. "Het is natuurlijk een aansprekend merk. Premium, sportief. En ik wilde me echt kunnen onderscheiden”, legt hij uit. "Bovendien heeft specialisatie ook andere voordelen; auto's worden steeds complexer en als je alle ins en outs van een auto wilt kennen, en je klant echt voor de volle honderd procent wilt kunnen helpen, dan moet je eigenlijk wel specialiseren.” En dat is een doorlopend proces, want de monteurs van Automaan worden voortdurend geschoold via de Automotive Academy of bij BMW Nederland zelf. "De techniek schrijdt voort. Onze monteurs moeten nu meer beheersen dan pure mechaniek. Inmiddels is de laptop het meest gebruikte gereedschap in de garage.” De specialisatie brengt ook met zich mee dat collega-autobedrijven bij ingewikkelde problemen geregeld een beroep doen op Automaan.
Het voordeel van specialisatie is ook dat de monteurs van Automaan echt alles over je auto weten en vastleggen. "We hebben online verbinding met de fabrikant, waardoor we eenvoudig software kunnen downloaden, maar bijvoorbeeld ook de onderhoudsgeschiedenis van de auto bij hen kunnen opslaan. Dat verhoogt de waarde van de auto, want zo kun je aantonen dat de auto altijd dealer-onderhouden is. Maar waar dealers vaak vast zitten aan eisen van de fabrikant, kan Automaan onafhankelijk opereren. "En dat scheelt in prijs en in mogelijkheden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook gebruikte merkonderdelen aanbieden.” Daar zit een groot deel van onze kracht. Daarnaast denken we ook met onze klanten mee. Onze klanten, of het nou BMW-rijders zijn of Mini-rijders, zijn liefhebbers. Ze hebben dus best wel iets over voor hun auto, en het moet goed zijn, maar niemand wil natuurlijk de hoofdprijs betalen. Dan zijn wij het goede adres.”

Meer berichten