<p>Steegro Banden helpt u graag!</p>

Steegro Banden helpt u graag!

(Foto: )

Veilig de weg op met Steegro Banden

DEN HOORN - Bij Steegro Banden in Den Hoorn komen de bestellingen voor de winterbanden al in de zomer binnen. Inmiddels is het oktober, de winter komt er aan.

Een nat en glad wegdek kan ervoor zorgen dat slipgevaar al gauw op de loer ligt. Daarom verdient het aanbeveling om voor deze periode over te gaan op winterbanden. Deze banden hebben een asymmetrisch, dieper profiel en zijn voorzien van lamellen. Zelfs bij koude en natte omstandigheden blijven deze banden flexibel door de rubber samenstelling. Hiermee is de veiligheid van automobilisten gewaarborgd.
“We hebben genoeg voorraad aan nieuwe winterbanden liggen”, zegt Ariën van Steegro Banden. “Deze banden hebben wij in verschillende maten en soms ook nog verschillende merken.”

Slijtage en temperatuur
Het Hoornse familiebedrijf bestaat al sinds 1974. De belangrijkste activiteit is de verkoop van zomer-, 4 seizoenen- en winterbanden. “Maar wij slaan ook banden voor klanten op”, zegt Ariën. “In de winter de zomerbanden en andersom. Als wij constateren dat banden teveel slijtage vertonen, dan proberen wij met de klant tot een passende oplossing te komen.” Winterbanden zijn van het grootste belang voor de veiligheid van weggebruikers. Bij het bepalen of het tijd is voor winterbanden is de temperatuur een belangrijke graadmeter. Bij 7 graden Celsius wordt de zomerband harder. De winterband blijft soepel en kan dus beter functioneren. Ook is er steeds meer vraag naar een compromis van zomer- en winterbanden. Het is mogelijk om een vier-seizoenen band te monteren onder een auto. Meer informatie: www.steegrobanden.com

Juliano van der Knaap
Meer berichten