<p>Kindertuinen Delft en Jumbo Delft zijn samen een mooie samenwerking aangegaan </p>

Kindertuinen Delft en Jumbo Delft zijn samen een mooie samenwerking aangegaan

(Foto: )

Jumbo Delft en Delfste Kindertuinen slaan de handen ineen

DELFT - De vier Jumbo’s in Delft ondersteunen voor de derde keer op rij de Delftse Kindertuinen.

De vrijwilligers van Kindertuinen Delft beleven met de kinderen de magie van de natuur. Dit doen zij door de kinderen op ontdekkingsreis te laten gaan door de moestuin, hier maken ze tegelijkertijd kennis met de tuin en het voedsel. Hier krijgen ze alles te weten over de samenwerking van beesten en de natuur zodat de kinderen meer waardering krijgen voor de natuur. Het bezig zijn met de moestuinen levert een bijdrage aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel

Samenwerking
Kindertuinen Delft en Jumbo Delft zijn samen een mooie samenwerking aangegaan. “Voor het derde jaar ondersteunen wij de kindertuinen, die krijgen op dit moment geen subsidie meer. Daarom zoeken ze naar andere fondsen”, zegt Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof. “Wij zijn twee en een half jaar geleden benaderd of wij een samenwerking zouden willen aangaan.” Jeroen gaat zelf langs bij deze tuinen. “Ik knip zelf de navelstreng van de pompoenen door, deze komen vervolgens in de winkels van de Jumbo te staan. Hierbij staat allerlei informatie over deze kindertuinen.” De vorige jaren waren een groot succes vond Jeroen. “Ik vond het erg goed verlopen, de oogst was vorig jaar groter van dit jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer. De pompoenen zijn echt flinke jongens.”
In ruil voor deze pompoenen krijgen de kinderen een bepaald bedrag aan boodschappen van de supermarkt. Dit kan weer gebruikt worden voor in het clubhuis. “Meestal krijgen de kinderen wat limonade met een speculaasje erbij. De leiding drinkt vaak koffie en thee. Wij zorgen voor deze producten als tegenprestatie voor de pompoenen.”

Juliano van der Knaap
Meer berichten