<p>Ellen komt graag in de bibliotheek (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Ellen komt graag in de bibliotheek (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Hemd van het Lijf: Ellen Snuverink

Ellen (39) is leerkracht en een echte boekenliefhebber. Zij inspireert jong en oud graag met de boekenreviews op haar blog StoerLeesVoer.

Waarom wilde je bij DOK Centrum op de foto?
“Als kind had ik echt een passie voor lezen. Naarmate ik ouder werd nam dat af, totdat ik gastouder werd en de hele dag boekjes uit de bibliotheek aan het voorlezen was. Mijn passie voor lezen is nu weer helemaal terug.”

En inmiddels deel je die passie ook met de lezers van jouw blog?
“Vijf jaar geleden verschenen de eerste reviews op MamaScrapelle, mijn blog waar ik inspiratie deel op het gebied van uitstapjes, speelgoed, vakanties, lifestyle en voeding. Deze blog is gericht op moeders en personen die met kinderen werken, maar met de boekreviews wilde ik ook anderen bereiken. Daarom heb ik in juli, samen met mede-eigenaar Selena, de blog StoerLeesVoer opgericht. Daar schrijven wij met ons bloggersteam reviews voor jong en oud, verdeeld over diverse thema’s en leesniveaus.”

Hoe ziet dat bloggersteam er uit?
“Ons team van elf bestaat uit leerkrachten, ouders, pedagogisch medewerkers, een bibliotheekouder, een jongen van 12 en een meisje van 10. Allen hebben een eigen expertise, dus we vullen elkaar goed aan.”

Vanwaar de brede doelgroep?
“Boeken moeten voor iedereen zijn. We willen kinderen én volwassenen stimuleren om meer te lezen. Als je als ouder het goede voorbeeld geeft door een boek te lezen, wekt dat de interesse van kinderen.”

Wat vind jij zelf zo leuk aan lezen?
“Bij mij begint het al zodra ik de plof op de deurmat hoor. De geur, de illustraties, het verhaal en de magie. Het is altijd weer een verrassing. Brengen we dat in een review goed over?”

Waarom help jij kinderen zo graag aan een boek?
“Als leerkracht merk ik dat de taalkennis en woordenschat, mede door corona, extra aandacht kunnen hebben. Een boek is een kijkje in een andere wereld, in een ander leven. Het is een reisje vanuit je eigen woonkamer. Helemaal coronaproof!”

Wat is jouw missie met StoerLeesVoer?
“In de toekomst het grootste onafhankelijke platform worden waar mensen eerlijke reviews lezen.”

Als ik burgemeester van Delft was...
“...zou ik de schoolbibliotheken vullen met nieuwe (voor)leesboeken en prentenboeken. En ik zou gastouders en kinderopvangcentra voorzien van een mooie stapel boeken, want het plezier in lezen begint al op jonge leeftijd. Kinderen van 0 tot 6 zitten in hun taalsponsperiode. Hoe jonger ze met boeken in aanraking komen en voorgelezen worden, hoe beter dat is voor de taalontwikkeling.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten