Kevin den Os, op de foto met dochter Zoë, brengt tegenwoordig zijn kennis van het voetbalspel over op jonge spelers. (foto en tekst: Roel van Dorsten)
Kevin den Os, op de foto met dochter Zoë, brengt tegenwoordig zijn kennis van het voetbalspel over op jonge spelers. (foto en tekst: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Kevin den Os?

Algemeen

DELFT - Kevin den Os (37) speelde bij tal van clubs en deed daar een schat aan levenservaring op.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat hartstikke goed, ook qua gezondheid. Ik heb, omdat ik met veel mensen in aanraking kom, onlangs wel een corona-test gehad vanwege een verkoudheid, maar de uitslag was gelukkig negatief. Ik werk als Pedagogisch medewerker, maar ik ben de laatste tijd ook heel druk met mijn eigen bedrijf bezig. Samen met Robbie Notenboom heb ik voetbalschool NIRO opgericht. Daar gaat nu de meeste tijd inzitten.”

- Je bent bekend van DHC, maar dat was niet je enige club?
“Wil je dat ik alle clubs opnoem waar ik heb gespeeld? Ik ben op 4 jarige leeftijd bij BEC begonnen. Dat was logisch, omdat daar mijn hele familie kwam. Bij BEC heb ik 2 jaar in de F-jes gespeeld, toen werd ik gescout door SVV uit Schiedam. SVV was toen nog een betaald voetbalclub. Na een jaar SVV ben ik naar Feyenoord gegaan, daar heb ik gespeeld tot mijn veertiende. Na Feyenoord naar DHC vertrokken, daar heb ik tot aan de A-junioren gespeeld. Van DHC naar ADO, ook voor een seizoen. Na ADO weer terug naar DHC, waar ik 3 jaar in het eerste elftal heb gespeeld. Toen naar Breda, waar ik een seizoen in Jong-NAC heb gespeeld. Bij NAC is het niet geworden wat ik er van verwachtte, dus weer terug naar DHC. Bij DHC heb ik nog een flink aantal jaar in het eerste elftal gespeeld. Uiteindelijk afgebouwd bij eerst dvv Delft en later bij Wippolder.”

- Een heel rijtje clubs, wat was de meest leerzame periode?
“De tijd die ik bij Feyenoord heb gespeeld, dat was echt een hele leerzame periode. Zowel op voetbaltechnisch-gebied en als mens heb ik daar een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Het vraagt heel wat van je om op jonge leeftijd de combinatie middelbare school en voetballen op hoog niveau vol te houden. Bij Feyenoord moest je constant presteren. Maar ik kijk terug op een hele mooie periode met veel toernooien in het buitenland. Duitsland, Spanje, we zijn in die tijd door heel Europa gereisd om toernooien te spelen tegen alle buitenlandse topclubs. En dus ook tegen spelers die uiteindelijk wel de top hebben gehaald.”

- Was dat dan ook de leukste tijd?
“De leukste tijd waren de beginjaren bij DHC. Daar speelde ik met allemaal vrienden zoals Bas Voogt, Robbie Notenboom, Nick Keijzer, Ricardo Sieberink, Robert van der Zwan en Tieme Kamphuis. Dat was de tijd met de trainers Niek Oosterlee en Bert de Best. We werden toen ook kampioen. We waren echt een vriendenteam, dat maakte dat het kampioenschap zo bijzonder was.”

- Wat voor type speler was je?
“Ik heb altijd op het middenveld gespeeld. Een creatieve speler met een sterk linkerbeen. Rust aan de bal en overzicht.”

- Wat doe je nu nog?
“Ik ben nu veel met Robbie Notenboom met voetbalschool NIRO bezig. NIRO is vernoemd naar onze vaders Nico en Rob, die wij beiden op jonge leeftijd verloren. In die tijd was er niet veel aandacht vanuit de club voor hun overlijden, maar wij weten nu wel beter. Met NIRO bieden wij verschillende pakketten voor diverse leeftijdsgroepen vanaf 4 jaar aan. Maar we kijken verder dan alleen voetbal. We hebben afspraken met een huiswerkbegeleider en een performance-trainer. Naast NIRO ben ik ook nog jeugdtrainer bij DHC. Ik heb nu de beste spelers van O-12, maar we spelen in de O-13 competitie. Daar krijgen de jongens meer weerstand. En ik speel met mijn vrienden zaalvoetbal bij Schipluiden. Ik ben dus nog genoeg met voetbal bezig.”