Tim van der Hagen, voorzitter van de TU Delft (links), en Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV, ondertekenen het Memorandum of Understanding (Foto: TU Delft / Jens Kok)
Tim van der Hagen, voorzitter van de TU Delft (links), en Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV, ondertekenen het Memorandum of Understanding (Foto: TU Delft / Jens Kok) (Foto: )

Samen radicaal innoveren voor een betere wereld

DELFT - Royal HaskoningDHV en de TU Delft versterken de bestaande samenwerking op het gebied van onderzoek, fieldlabs, innovatie, start-ups, onderwijs en talenten.

Daartoe is afgelopen donderdag een Memorandum of Understanding ondertekend door Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV en Tim van der Hagen, rector magnificus en collegevoorzitter van de TU Delft. Erik Oostwegel: “Dit unieke partnerschap volgt uit onze strategische ambitie om te investeren in innovatie en co-creatie hoe het beste om te gaan met mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, verstedelijking en grondstoffenschaarste. Als bedrijf kunnen we door de TU Delft ontwikkelde innovaties en technologieën vermarkten, implementeren in onze projecten en zo de wereld een beetje beter maken. Door samen te werken maken we het verschil.” Het partnerschap betreft een uitbreiding van de huidige samenwerking die geresulteerd heeft in het succesvol op de markt brengen van duurzame watertechnologieën zoals Kaumera en Nereda. En samenwerking op het gebied van klimaatbestendigheid, luchthavenplanning en transportmodellen.

Innovatie-ecosysteem
“Ik ben heel blij met de herbevestiging van onze samenwerking. Vanaf het moment dat onze oprichters er in de negentiende eeuw afstudeerden zijn we nauw verbonden met TU Delft. Veel van onze experts komen er vandaan en sommigen zijn er nu parttime docent. Over een paar jaar openen we ons eigen kantoor op de TU Delft Campus, waarmee we echt onderdeel worden van het innovatie-ecosysteem”, aldus Erik Oostwegel. “We zijn trots dat Royal HaskoningDHV ervoor heeft gekozen om samen met ons dit innovatie-ecosysteem verder uit te bouwen. De samenwerking met dit internationaal gerenommeerde ingenieursbureau heeft al geleid tot een aantal succesvolle innovaties en we kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen op nieuwe belangrijke onderzoeks- en innovatiegebieden”, aldus Tim van der Hagen.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten