<p>Bestuursleden Joost Konings en Jos van Kan in Atelier Konings. Een van de deelnemende ateliers tijdens de atelierroute.</p>

Bestuursleden Joost Konings en Jos van Kan in Atelier Konings. Een van de deelnemende ateliers tijdens de atelierroute.

(Foto: )

De 25e Delftse Atelierroute!

DELFT - Dit jaar vindt de 25e editie van de Delftse Atelierroute plaats waar verschillende Delftse kunstenaars aan deelnemen. 

Atelierroute
Het doel van Atelierroute is het publiek kennis laten maken met de kunstenaar in zijn eigen omgeving. In het weekend van 3 en 4 oktober tussen 12.00 uur en 17.00 uur openen verschillende kunstenaars in Delft hun atelier. Deze ateliers zijn vrij toegankelijk voor publiek. Bij het Kadmium op het Agathaplein 4 in Delft is het mogelijk om een kaart van twee euro en een boekje van vijf euro te kopen. Wanneer je het boekje koopt krijg je de kaart hier gratis bij. Met deze kaart kan je zelf beslissen naar welke ateliers je gaat. Dit jaar gaat ook de herfstsalon plaatsvinden, dit is gekoppeld aan de atelierroute. Elke kunstenaar mag hiervoor een werk indienen. Dit is gewoon geopend voor publiek dat hier graag wil kijken naar eventuele interessante kunstwerken.

Soorten kunst
Het aanbod van kunst is hier erg divers, er zijn bijvoorbeeld traditionele schilderijen met olieverf op doek, fotografen die eigen gemaakte foto’s opsturen, fotografen die microscopische foto’s maken en is er ruimtelijk werk zoals houten en bronzen beelden, keramiek en nog veel meer verschillende kunstwerken die te bekijken zijn.

Maatregelen
Er zijn deze editie verschillende aanpassingen gedaan in verband met corona om het een en ander zo veilig mogelijk te laten verlopen, zo zijn de tafels anderhalf meter van elkaar af gezet en werkt de Atelierroute met shifts. Zo kan deze editie op een leuke, vlotte en veilige manier verlopen in een prettige omgeving,

Bent u geïnteresseerd geraakt in de Delftse Atelierroute?

Kijk voor meer informatie op www.delftseatelierroute.nl.

Juliano van der Knaap
Meer berichten