Foto:

Hemd van het lijf: Tim van den Eijk

Tim (32) werkt mee aan het Knapsack Festival in Delft. Wij hebben hem een aantal vragen gesteld.

Waarom wilde je hier op de foto?
"Het idee is dat zondag 20 september het Knapsack Festival gaat plaatsvinden hier door de grachten in Delft. Daarbij hoort ook deze gracht bij; de Oude Delft"

Wat is het Knapsack Festival?
"Vorig jaar is dit ontstaan, de bedoeling was om een festivalreis te maken door Delft. Bezoekers komen hier langs 30 locaties waar allerlei artiesten optreden. Dit kunnen bands zijn maar ook verhalenvertellers, eigenlijk is het een wereldreis door Delft waarbij we verschillende culturen een podium bieden"

Wat is het doel van de videosessies?
"Dit jaar heeft verschillende doelen: De videosessies maakten wij met lokale acts, deze acts zijn netjes betaald. Op die manier willen wij lokale acts helpen, zij hebben lang geen optredens kunnen geven. Ook is het belangrijk dat Delftenaren kunnen genieten van cultuur uit de eigen stad. De videosessies zijn opgenomen op 10 verschillende locaties in Delft, daardoor zien mensen hoe mooi Delft is.

Waar zijn deze video's te bekijken?
"Vanaf zaterdag 19 september komen deze video's online op knapsackfestival.nl, dit is ons digitale festivalterrein. Deze video's worden ook gepromoot via sociale media door heel de regio"

Wat is jouw rol binnen het festival?
"Ooit ben ik aangehaakt om een deel van de marketing en communicatie te doen samen met een vriend, uiteindelijk zijn wij met een team van 4 a 5 mensen. Wij doen nu eigenlijk alles met elkaar."

Hoe was het om een evenement te organiseren in deze corona periode?
"Eerst leek het erop dat het evenement niet kon plaatsvinden, Na verschillende gesprekken kwamen wij erachter dat wij creatief genoeg waren om een alternatief te verzinnen. Veel festivals werken momenteel met livestreams, een van ons kwam op het idee om het toch iets extra's te geven. Wanneer je bijvoorbeeld naar de Tour de France kijkt zie je de wedstrijd, tegelijkertijd brengen ze daar Frankrijk mooi in beeld. Wij hadden het idee om dit te doen in Delft, hierbij brengen wij de acts en de stad mooi in beeld"

Was dit een grote uitdaging voor jullie?
"De artiesten wilden graag meewerken toen zij hiervan hoorden, zij hebben namelijk voor een lange periode niet kunnen optreden. Dus het was fijn om elkaar te helpen. Wel leek het ons lastig qua locaties, uiteindelijk ging dit goed en werkte iedereen graag mee"

Gaat er ook een fysiek festival plaatsvinden?
"Op zondag 20 september tussen 13.00 en 18.00 uur willen wij met de acts uit de videoclips door de grachten van Delft varen, op die manier willen we de Delftenaren alsnog fysiek cultuur bieden binnen de coronamaatregelen."

Wat zou jij doen als de burgemeester van Delft?
"Ik zou vooral heel lang de burgemeester van Delft willen blijven, stiekem is dit toch de mooiste stad van de wereld. Daarom zou ik er alles aan doen om burgemeester te blijven"

Juliano van der Knaap
Meer berichten
 
CustomHtml_1