Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Tjeerd Tobi (74)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in Buitenhof?
"Ik woon hier tegenwoordig! Voorheen woonde ik in Tanthof, maar nu sinds kort hier. Geen grote stap, maar de verhuizing is nog steeds evenveel werk. Vandaag zijn mijn kleinkinderen op bezoek en ik ben even lekker wat ijs halen bij de supermarkt."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Mijn nieuws van de afgelopen week was eigenlijk, het buitenland. Dat klinkt misschien gek omdat ook wij, hier in de Corona periode zitten. Maar de Corona periode kunnen wij zelf in de hand houden. En wat daar buiten gebeurd dat is toch wel iets wat van buiten af op ons nek zit."

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
"Mijn grootvader! Hij was kapitein op de KPM, Koninklijke pakketvaart maatschappij in Indië. En mijn ooms waren dat ook allemaal. Hij heeft nog als scheepsmaatje op Rusland gevaren voordat de hele Oostvaart naar Indonesië moest. Ik zou dus graag nog eens met hem rond de tafel willen zitten en de verhalen willen horen over hoe het ging voor de oorlog in China, Japan en Indië."

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
"Ik heb geen speciale plannen. De kleinkinderen zijn er natuurlijk, dat kan nu nog. Maar als ze straks naar weer naar school gaan dan mag ik ze helaas niet meer ontvangen. Ik ga dus lekker tijd doorbrengen met mijn kleinkinderen en ijs eten!"

Wat is uw favoriete plek in Delft?
"Dat is een wandeling die ik regelmatig maak. Ik begin dan in Tanthof en loop dan lekker langs bomen. Uiteindelijk kom ik dan op een punt dat je uitkijkt over Delft, dat vind ik een hele fijne plek."

!