Pascal de Roo: “We hebben de afgelopen maanden met succes gewerkt aan goede protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken.
Pascal de Roo: “We hebben de afgelopen maanden met succes gewerkt aan goede protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken."

Pascal de Roo: ‘Ik maak me zorgen’

wonen

DELFT - Pascal de Roo van ZO makelaars: “Zorg goed voor jezelf en voor andere mensen. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het virus indammen. We hebben eerder met elkaar verantwoordelijkheid genomen en dat moeten we ook de komende periode blijven doen.”

De zorgen van Pascal de Roo zijn nóg groter met de herfst in het vooruitzicht. “Als mensen van vakantie terug zijn gekomen en massaal van ‘buiten’ naar ‘binnen’ gaan. Waar het virus zich makkelijk verspreidt”, verduidelijkt hij.

'Ons motto'
“Dit soort scenario’s van nieuwe strenge maatregelen van overheidswege moeten we koste wat kost voorkomen, aangezien het tot nieuwe grote economische schade zou leiden. Dit natuurlijk nog los van kwetsbare groepen die besmet kunnen raken, en alle gezondheidsrisico’s en ellende in de zorg die daarmee gepaard gaan. Ons motto is daarom onverminderd om het virus zoveel mogelijk in te dammen en ‘het vuur’ direct te doven waar het zich voordoet.”

De NVM
Onno Hoes is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Hij hamert er op dat mensen zich aan de maatregelen moeten houden. “Houd je aan de maatregelen die zijn opgesteld vanuit het RIVM en voorkom aangescherpte maatregelen.
Op deze manier kan de samenleving op een passende manier blijven functioneren. Dat is voor zowel het welzijn van mensen als voor de economie van het grootste belang.”

Aandachtspunten
Het is dus belangrijk om de basisregels in acht te nemen, zowel door werkenden als klanten. “Dus let er op dat iedereen in uw sector die basisregels ook echt in acht blijft nemen, zoals handen wassen, afstand houden, beschermingsmiddelen gebruiken waar nodig, bij klachten altijd thuiswerken of thuisblijven, altijd en onverwijld testen bij milde klachten en ten slotte zorgen voor goede ventilatie.”

Bezichtigingsprotocol
In de sector waar Pascal de Roo werkzaam is, de makelaardij, bestaat een bezichtigingsprotocol. Dat schrijft onder meer voor dat er maximaal drie mensen in een woning aanwezig mogen zijn tijdens een bezichtiging. “Dit moet nauw worden nagevolgd”, zegt hij. “We hebben de afgelopen maanden met succes gewerkt aan goede protocollen om de nieuwe situatie met de 1,5 meter regel zo werkbaar mogelijk te maken en medewerkers en klanten houvast te geven.”

‘Ik maak me zorgen’
Natuurlijk zijn er bij Pascal de Roo zorgen over de nieuwe golf COVID besmettingen, maar er bestaan bij hem zelfs meer zorgen over de gigantische druk die nog steeds op de woonmarkt zit. “Dagelijks kom ik leuke mensen tegen, maar die lopen allemaal tegen hetzelfde probleem aan. Er zijn gewoonweg te weinig ‘te koop staande’ woningen. Mocht u dus over een woning beschikken en wilt u verkopen? Help mij dan om anderen te helpen en bel ons.”

Meer informatie
Het makelaarskantoor aan de Van Foreestweg 4 is te bereiken via telefoonnummer (015) 212 99 88. Of neem even een kijkje op de website:
www.zomakelaars.nl.