Logo delftopzondag.nl
Arina heeft een hart voor dieren (Foto: Koos Bommelé)
Arina heeft een hart voor dieren (Foto: Koos Bommelé) (Foto: )

Passie met een Gouden Rand: Arina Vink

DELFT - Toen de 24-jarige Arina Vink hoorde dat de Wildopvang Delft in een lastige situatie zat, bood zij haar hulp aan. Zij versterkt het team nu als vrijwilliger. Niet als dierenverzorger, maar met haar kennis van marketing en communicatie.

Door Cheyenne Toetenel

"De afgelopen tijd is het heel druk geweest met jonge vogels", vertelt Arina. "De vogelkooitjes zijn nu weer wat leger aan het worden, wat goed is om te zien." Toch is het ook nu flink aanpoten bij de opvang. "Het jonge vogelseizoen sluit zich af, maar het andere - zoals het konijnen- en hazenseizoen - zet door en ook het volgende biedt zich alweer aan. Momenteel stromen onze egelkooien vol, en ook de vleermuisjes komen weer vaker binnen. Onze kooien staan dus nooit leeg."

Communicatie
Zelf is Arina nog niet zo lang betrokken bij de Wildopvang Delft. "Ik kende de opvang zelfs niet, ondanks dat ik al mijn hele leven in de regio woon." Daar kwam drie maanden terug verandering in. "Tijdens een avondwandeling in coronatijd liep ik langs de molen bij de Dobbeplas in Nootdorp. Daar stonden flyers van de Wildopvang, met daarop de tekst dat faillissement dreigde. Als student zonder baan werd het voor mij lastig om een mooi bedrag te doneren, dus wilde ik op een andere manier helpen. Het idee kwam in mij op dat ze misschien wat aan mijn tijd, kennis en kunde zouden hebben, dus heb ik mij aangemeld als vrijwilliger marketing en communicatie." Dat zij zich juist voor deze functie aanmeldde is niet vreemd. "Ik ben student Communicatie en Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool."

Taken
Het takenpakket van Arina is heel uiteenlopend. "Wat ik doe, is werk uit handen nemen van voorzitter Willeke van den Heuvel. Haar takenlijst is ontzettend lang, dus mijn doel is haar hierin te ondersteunen. Ik houd onze social media up to date, en dan voornamelijk onze Instagram. Daarnaast interview ik mensen voor blogs, bijvoorbeeld medewerkers, vrijwilligers en mensen van andere opvangcentra en dierenambulances. Momenteel ben ik ook actief betrokken bij ons donateursblad dat twee keer per jaar uitkomt." De afspraak is dat Arina hier één dag per week mee bezig is, maar in de werkelijkheid steekt zij er veel meer uren in. "Nu ik vakantie heb zijn het soms wel drie, vier of vijf dagen. Het is maar net waar die week behoefte aan is." Wat Arina heel gaaf vindt om te doen, is het communiceren met commerciële bedrijven. "Dat deed ik bijvoorbeeld voor de loterij die wij laatst hebben georganiseerd. Ik ben met ondernemers in gesprek gegaan om te kijken of zij prijzen wilden doneren. Ondanks corona hebben wij zoveel moois mogen verloten, dat vind ik echt bijzonder. Dankzij de loterij kunnen wij nu nieuwe kooien aanschaffen." Goede marketing en communicatie is belangrijk voor de opvang. "Vorig jaar dreigde de sluiting. Het is daarom belangrijk om onze achterban, bedrijven en donateurs te blijven bereiken. Gelukkig gebeurt dat nu en doneren mensen weer, maar we kunnen nu niet achterover gaan leunen. Het geld raakt een keer op en hoewel de gemeente heeft toegezegd ons te gaan steunen, is dit nog niet concreet. Blijf dus alsjeblieft doneren!" Arina benadrukt dat een ieders rol even belangrijk is bij het voortbestaan van de Wildopvang. "Iedereen verdient erkenning. Onze donateurs, medewerkers en vrijwilligers. Iedereen steunt de opvang met dezelfde reden; voor de dieren."

Geluk
Arina is helemaal gek van dieren en voelt zich daarom goed bij het vrijwilligerswerk dat zij doet. "Alleen al het zien van dieren maakt mij intens blij." Haar droom is na het afstuderen een baan in de dierensector te vinden, bijvoorbeeld als user experience designer of in een communicatierol. "De ideale baan zou zijn bij het WNF! Ik wil door middel van educatie het verschil maken en de aarde weer een beetje teruggeven aan de dieren." Naast die betaalde baan wil Arina ook graag haar taken bij de Wildopvang behouden. "Ik heb dingen voor ogen met de opvang die ik supergraag zou willen uitvoeren. Het voortbestaan van de Wildopvang is natuurlijk prioriteit nummer één. Daarnaast zou uitbreiden fantastisch zijn, want we barsten uit onze voegen. Maar ook wil ik meer betrokkenheid creëren, bijvoorbeeld met lespakketjes voor kinderen. Ik vind het belangrijk om de volgende generatie op een leuke manier over de natuur te leren."

Ken jij een vrijwilliger die het ook verdient om eens in de spotlights te worden gezet? Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag! 

Cheyenne Toetenel
Meer berichten