Burgemeester Marja van Bijsterveldt deelt haar zorgen
Burgemeester Marja van Bijsterveldt deelt haar zorgen

'Houd u aan de coronamaatregelen'

Algemeen

DELFT - De zomervakantie is begonnen en velen lijken wat 'soepeler' om te gaan met de coronamaatregelen. Burgemeester Marja van Bijsterveldt roept Delftenaren daarom op zich aan de maatregelen te blijven houden.

"In het nieuws zien we dat het niet goed gaat met de bestrijding van het coronavirus. Het aantal besmettingen stijgt, ook in onze regio. Daarover maak ik me zorgen. Het is nog steeds heel belangrijk dat we allemaal de maatregelen in acht nemen. Houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, blijf thuis en laat je testen als je klachten hebt. Duidelijke maatregelen, duidelijk advies. En toch zie ik tot mijn schrik steeds meer mensen op straat, in winkels, in horecabedrijven en op terrassen te dicht bij elkaar komen.

We zijn wel klaar met het virus, zo lijkt het…., maar let op, het virus is niet klaar met ons. Een tweede golf betekent dat mensen gevaar lopen, de samenleving mogelijk opnieuw ‘op slot’ moet in een nieuwe lock down, dat treft heel direct de horeca, winkels, bioscopen, theaters, sportverenigingen, sportclubs etc., en kan desastreuze gevolgen hebben voor veel van onze ondernemers en hun werknemers. De mensen in de zorg moeten opnieuw overuren gaan draaien, andere patiënten die behandeling nodig hebben moeten nog langer wachten. Dat moeten we echt niet willen en dus met elkaar voorkomen.

Daarom doe ik een dringend beroep op ieders gezonde verstand. Houd je aan de regels en spreek anderen aan als ze dat niet doen. Dat geldt voor jong en oud.

Tot nu toe hebben we het goed gedaan in Delft, laten we dat volhouden met elkaar. Alleen samen houden we corona onder controle!"


Marja van Bijsterveldt,
Burgemeester van Delft