Logo delftopzondag.nl
Tim van der Velden won tweemaal de Richard van Vondelen-trofee voor beste doelman en is daar nog steeds trots op. (Foto: Roel van Dorsten)
Tim van der Velden won tweemaal de Richard van Vondelen-trofee voor beste doelman en is daar nog steeds trots op. (Foto: Roel van Dorsten) (Foto: )

Hoe gaat het met Tim van der Velden?

DELFT - Tim van der Velden (41) maakte dankzij zijn ooms de overstap naar Full Speed en gaat daar nooit meer weg.

- Hoe gaat het met je?
"Hartstikke goed! Ik ben helemaal gezond, mijn gezin ook. Wij hebben gelukkig geen gekkigheid meegemaakt in de coronatijd. Ik werk als ZZP'er Timmerman, in mijn werk is het in de afgelopen maanden alleen maar drukker geworden. Nu de meeste mensen geen vakantie houden is het aantal verbouwingen flink toegenomen."

- Hoe oud was je toen je met keepen begon?
"Ik ben bij Den Hoorn begonnen in de F-jes, ik was een jaar of vijf. Gewoon als voetballer. Maar ik ben geen fanatieke hardloper, dus ben ik op een gegeven moment op doel gaan staan. In de E-jeugd heb ik dankzij mijn ooms Ruud Wijnants en Erik de Vos de overstap naar Full Speed gemaakt, daar konden ze nog wel een keeper gebruiken. Daar heb ik nog nooit een moment spijt van gehad. Tegenwoordig maken ze voor een gevulde koek méér de overstap naar een andere vereniging, maar dat is niets voor mij. Ook omdat ik nooit de illusie heb gehad dat ik hogerop kon. In de jeugd heb ik altijd in de hoogste elftallen gespeeld, maar uit mijn lichting zijn er maar weinig in de A-selectie terecht gekomen."

- Maar jij wel?
"Nee, ik kwam aanvankelijk in de B-selectie en keepte het eerste seizoen mijn wedstrijden in het derde elftal. Daarna nog twee jaar in het tweede elftal. Er was nogal wat concurrentie qua keepers. Ruud Wijnants, Dennis van de Pot en Edwin Dukker waren mijn 'concurrenten'. Maar Edwin Dukker vertrok naar SEP en Ruud Wijnants kwam op een leeftijd om te stoppen, toen ben ik in het eerste gekomen. Alles bij elkaar heb ik 225 wedstrijden in Full Speed 1 gespeeld."

- Je hebt wel vaker met conurrentie te maken gehad?
"Jazeker. Toen Pierre van Zinnen als trainer kwam was ik geschorst en koos hij voor Jack Bommelé. Dat is natuurlijk een goed recht van een trainer, ik heb dat maar te accepteren. Ook onder Alex Scholte heb ik een jaar in het tweede gespeeld, hij koos voor Simon Dijkshoorn. Maar in het kampioensjaar onder Pierre, toen wij ongeslagen kampioen werden, heb ik nog twee hele belangrijke potten gespeeld toen Jack geblesseerd was. Had ik toch mijn aandeel in dat kampioenschap."

- Wat maakt Full Speed zo'n unieke vereniging?
"Full Speed is een echte familievereniging. Iedereen kent iedereen. Of je nu een jeugdspeler, senior of veteraan bent, dat maakt niet uit. Naast het voetballen wordt er genoeg georganiseerd, daar wordt iedereen voor uitgenodigd, het is echt een hechte club. Ik ben bijvoorbeeld ook nog Prins Carnaval geweest én, waar ik nog steeds heel trots op ben, ik was de eerste winnaar van de Richard van Vondelen-trofee voor de beste Full Speed-keeper (keeper Richard van Vondelen overleed in 2001 op 20 jarige leeftijd - red.). Later heb ik deze trofee nog een keer gewonnen."

- Wat doe je nu nog?
"Ik speel nu in het derde elftal, een vriendenteam met oud-spelers. Ik speel onder anderen met mijn broer Rink, Erik Nieuwenhout, Sander van Akkeren, Roy Bekenes, George Thoen, Brian Schalker, Jeffrey Gouw en Ronald Besse. Zelf spelen is nog steeds leuk om te doen. Als ik soms geblesseerd ben en langs de kant sta vind ik er vaak niets aan, het gevoel dat je samen aan een resultaat werkt begint al in de kleedkamer. Dat wil ik voorlopig niet missen!" (RvD)

Meer berichten