Burgemeester Marja van Bijsterveldt ontvangt een bloemetje van corsovoorzitter Rob Baan (Foto: Koos Bommelé)
Burgemeester Marja van Bijsterveldt ontvangt een bloemetje van corsovoorzitter Rob Baan (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos!

Algemeen

DELFT - Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet helemaal ongemerkt voorbijgegaan. Op zaterdag trokken drie fleurig opgemaakte boten door Westland, Midden-Delfland, Delft en Den Haag.

Dat de bloemenstoet in zijn volle glorie niet uit kan varen dit jaar vinden de deelnemers, schippers, vrijwilligers en het bestuur begrijpelijk, maar natuurlijk ook jammer. De organisatie heeft daarom toch nog een activiteit georganiseerd, maar dan uiteraard met minder boten en minder publiek. Diverse burgemeesters ontvingen de stoet en heette hen alvast welkom voor het komende jaar. Want de organisatie wil volgend jaar weer een schitterende editie in de vaart brengen.

Burgemeester
In Delft ving burgemeester Marja van Bijsterveldt hoogstpersoonlijk de trossen om de boten vast te leggen bij de Hooikade. Vol enthousiasme overlegde ze met de organisatie wat er volgend jaar mogelijk is in Delft en hoe leuk het overnachten in de Zuidkolk zal zijn. Onze fotograaf Koos Bommelé was erbij. Zijn foto's zijn te zien op www.delftopzondag.nl.

Unieke corsosfeer
Het bestuur is erg blij te zien dat iedereen ondanks dat er niet gevaren wordt, het Varend Corso zo'n warm hart toedraagt. De organisatie is de schippers, zangeressen en de danser en danseressen van Dans Creatie erg dankbaar, dat ze zich in de winderige en regenachtige omstandigheden staande hebben gehouden. Ze hebben er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de unieke corsosfeer dit jaar toch nog te proeven was.

It's Showtime
Volgend jaar trekt het corso op 1, 2, 3 en 4 juli alsnog in volle glorie door de regio. Inclusief de toevoeging van de donderdagmiddag én de route door Den Haag. Want de proefvaart van zaterdag smaakte naar meer.