Een visualisatie van de 3D-beer door HET Architecten en FORM
Een visualisatie van de 3D-beer door HET Architecten en FORM

Compassieberen krijgen 3D-broer

Algemeen

DELFT - In september verschijnt voor het Reinier de Graaf Gasthuis een metershoge beer gevuld met fleurige planten. De 'Compassiebeer' is een hart onder de riem voor zorgpersoneel én patiënten, een initiatief van Adriënne Rombout van Art Works Well.

Adriënne kwam in het begin van de coronacrisis op het idee een object te ontwerpen voor zorgpersoneel en patiënten. Onder meer door de 'berenjacht' en het feit dat veel plantenkwekers hun producten niet konden verkopen, kwam ze op het idee van een beer van planten. Ze creëerde een grote beer in het Erasmus MC in Rotterdam, het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en De Bieslandhof in Delft. De drie 'platte' beren krijgen een 3D-broer. Samen met onder meer technische bedrijven en een aantal architecten werkt ze aan een Compassiebeer van 4,5 meter hoog. Die wordt naar verwachting in september voor het Reinier de Graaf Gasthuis geplaatst. De beer wordt gevuld met duizenden planten en een waterinstallatie. Rombout verwacht dat de beer drie tot vijf jaar zal blijven staan.

Delft op Zondag TV
Benieuwd naar het verhaal achter de Compassieberen? Adriënne doet haar verhaal op de expressiestoel van Delft op Zondag TV. Deze aflevering vind je op onze socials!