Logo delftopzondag.nl
Daphne de Wit, burgemeester Marja van Bijsterveldt, Paul de Bree, Pieter Kunz, Sierk Coolsma, Benno Ouwersloot en wethouder Karin Schrederhof (Foto: Koos Bommelé)
Daphne de Wit, burgemeester Marja van Bijsterveldt, Paul de Bree, Pieter Kunz, Sierk Coolsma, Benno Ouwersloot en wethouder Karin Schrederhof (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Burgemeester en sportwethouder bezoeken Sportpark Brasserskade

DELFT - Dinsdag bracht burgemeester Marja van Bijsterveldt samen met sportwethouder Karin Schrederhof een bezoek een sportverenigingen Concordia Delft en DHL om met eigen ogen te zien hoe de 12-plussers de anderhalve meter in praktijk brengen. De gemeentelijke gezagsdragers bleven ruim twee uur op het Sportpark Brasserskade.

Door Cheyenne Toetenel

De rondleiding over het Concordia-terrein werd verzorgd door algemeen voorzitter Pieter Kunz en voorzitter voetbal Sierk Coolsma. Ook Daphne de Wit, voorzitter tennis, liep de ronde mee. De burgemeester en wethouder waren erg nieuwsgierig naar de trainingen en overige sportactiviteiten op het complex in coronatijd. Na met eigen ogen te hebben gezien hoe de jeugd de anderhalve meter in praktijk brengt tijdens de trainingen, spraken zij hun waardering uit voor de wijze waarop de sportclub deze heeft opgepakt. "Het is geweldig om te zien dat zo creatief wordt omgegaan met de coronamaatregelen en dat deze mazzelaars nu eindelijk het voetbalveld weer mogen betreden", vindt wethouder Schrederhof. Ook over de tennislessen van Benno Ouwersloot waren de dames zeer te spreken. "Het plezier spat ervan af!", aldus de burgemeester. Bij het naastgelegen sv DHL laat voorzitter Paul de Bree trots zijn terrein zien, waar op dat moment de voetbaljeugd aan het trainen is. Wat Van Bijsterveldt opvalt, is het eigen karakter van de club dat hierin goed tot uiting komt. "Ondanks de strenge maatregelen die op dit moment genomen moeten worden, is er toch ruimte om een eigen invulling te geven aan de trainingen van de twee clubs." Gedurende de wandeling nemen de stadsbestuurders ook de tijd om te spreken met vrijwilligers, die op dit moment nodig zijn om de coronaregels goed na te leven. Zeer lovend zijn de twee over de inzet van deze personen, zowel bij Concordia als sv DHL. Van Bijsterveldt: "Geweldig dat deze mensen de tijd en moeite nemen om de trainingen voor de jeugdspelers mogelijk te maken. Zo zie je maar weer dat je met veel enthousiasme veel moois kunt neerzetten binnen een club."

Sportpark
Tijdens de rondleiding wordt ruim aandacht besteedt aan elke sporttak die het complex rijk is. Cricket- en voetbaltrainingen worden bekeken, waarna de wandeling zich voortzet richting het golfpark van Concordia. Van Bijsterveldt, voor haar benoeming tot burgemeester een regelmatige golfer, krijgt spontaan zin om een balletje te slaan. "Wat is het hier prachtig! Dit kleinschalige golfpark met al die natuur eromheen is werkelijk geweldig. Ik kan mij goed voorstellen dat de mensen dolblij zijn dat zij eindelijk weer mogen." Bij sv DHL zorgt de recent verbouwde kantine voor veel aanzien, al kan deze nu nog niet in gebruik worden genomen. "Voor het clubgevoel kan ik mij goed indenken dat jullie deze graag weer willen openen", aldus Schrederhof. Ook de buitensportvereniging Durf die zich op het terrein heeft gevestigd, maakt indruk. Van Bijsterveldt: "Wat bijzonder dat wij dit hier in Delft hebben!"

Verbeteringen
Niet alleen de creatieve uitvoering van trainingen en het prachtige natuurgebied rondom het sportterrein worden tijdens de rondleiding aangehaald, ook wordt besproken waar volgens de voorzitters wel wat meer aandacht naar zou mogen uitgaan. De veiligheid rondom het sportpark staat bij beide clubs hoog op het lijstje. Kunz: "Onze hekken worden opengeknipt en ons terrein wordt stelselmatig betreden door mensen die hier niet thuis horen. Zij verwoesten van alles en laten een enorme bende achter. Daarnaast gebeuren hierachter op de parkeerplaats allerlei illegale praktijken. Het is zelfs zo erg dat dames hier 's avonds niet alleen het terrein durven te verlaten." Van Bijsterveldt geeft aan dat deze problematiek regelmatig gespreksonderwerp is tijdens haar overleg met de politie: "De politie en handhaving doen hun best, maar het aantal patrouillewagens staat niet toe om hier permanent op toe te zien. Het heeft onze aandacht, daar moet een andere oplossing voor worden gevonden, maar dat is niet makkelijk." De Bree van sv DHL doet daarnaast ook nog een verzoek bij de sportwethouder: "Officieel hebben wij twee velden, maar van een van deze is de afwatering zo slecht dat het veld vaak wordt afgekeurd. Fijn als we dat eens grondig kunnen aanpakken." Kunz uit zijn laatste hartenkreet voor een extra veld, in verband met een capaciteitstekort. Wethouder Schrederhof geeft aan dat daar nu serieus naar gekeken wordt: "De Brasserskade heeft de capaciteit voor een herstructurering en staat nu bovenaan de lijst voor een kansrijke gebiedsontwikkeling."

Al met al een geslaagde avond, waar zowel burgemeester Marja van Bijsterveldt als sportwethouder Karin Schrederhof positief op terugkijken.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten