Logo delftopzondag.nl
Rick van der Leeden met zijn schoondochter Pamela
Rick van der Leeden met zijn schoondochter Pamela (Foto: )

Delvenaar in Beeld: Rick van der Leeden (73)

Wat doet u vandaag in het Centrum?
“Ik ben samen met mijn schoondochter inkopen aan het doen. Mijn vriendin woont in Curaçao en is 13 juni jarig dus ik wil haar wat leuks opsturen. In januari heb ik haar voor het laatst gezien en ik mis haar enorm. Het liefst vlieg ik er vandaag naar toe, maar het is even niet anders. Gelukkig kunnen we Facetimen en dat doen we dan ook elke avond minimaal een uur!”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Toch wel het nieuws rondom Corona. En nogmaals, het liefst vlieg ik vandaag nog naar me vriendin toe, maar dat word nog even wachten. Ik check wel elke dag de berichten of er enige vordering in zit qua vluchten die kant op, maar helaas.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik vind de Beestenmarkt een leuke plek in Delft. De gezellige terrasjes, lekker een hapje eten of een drankje doen. Ik kijk daar wel weer naar uit”.

Wat doet u het dagelijks leven?
“Ik ben nog heel actief qua werk. Al 20 jaar werk ik als rouwautochauffeur. Het een mooi en dankbaar beroep. Het klinkt misschien gek, maar ik houd gewoon van mijn werk”.

Wie zou u graag willen ontmoeten?
“Je raad het denk ik al, mijn vriendin natuurlijk! In April zou ik naar haar toe gaan, maar dat ging niet door. Nu is het plan dat ze in Juli hier heen komt, als dat allemaal door kan gaan. Ik betwijfel het.

Heeft u nog plannen voor komend weekend?
"Ik heb niet echt plannen. Als het lekker weer wordt, ga ik daar van genieten en verder zie ik het allemaal wel."

Meer berichten