Logo delftopzondag.nl
Keurig in de wachtrij op de warenmarkt
Keurig in de wachtrij op de warenmarkt (Foto: )

Non-food weer terug op de warenmarkten

DELFT - Medio maart is door de burgemeester besloten dat er uitsluitend nog etenswaren op de warenmarkt mochten worden verkocht, om mensen die boodschappen wilden doen zoveel mogelijk ruimte te geven. Nu zijn de non-food kramen ook weer terug op de warenmarkten in Delft, maar het tegengaan van de verspreiding van het virus heeft nog steeds de hoogste prioriteit.

Nu alles weer een beetje terug gaat naar ‘normaal’, en ook bijna alle winkels weer open zijn, is het logisch dat de non-food kramen ook weer op de warenmarkt terugkeren. Vanaf deze week kunt u op de markt weer terecht voor alle producten, zoals fournituren, stoffen, kleding, lederwaren, hoeden en petten.

Levensmiddelen
Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor uw aardappelen, groente en fruit, kaas, vleeswaren, vis en snacks. Helaas is het nog niet toegestaan om op de marktterreinen te blijven eten. U krijgt daarom uw etenswaren verpakt mee, zodat u dat thuis of onderweg kunt opeten.

Maatregelen
Het marktterrein op donderdag en zaterdag is verspreid over de Markt, Burgwal en Brabantse Turfmarkt. Zo is er voldoende ruimte voor de kramen, bezoekers en passanten op het warenmarktterrein. Het marktterrein op de dinsdag zal hetzelfde blijven. De kramen staan verder uit elkaar, waardoor de loopruimte voor de klanten minimaal twee keer zo breed is als normaal. Zo kunnen bezoekers voldoende afstand houden van elkaar. Ook is er het verzoek om alleen met pin te betalen om direct contact te voorkomen. Op de warenmarkt zijn fietsen niet toegestaan. Bezoekers hebben hierdoor meer ruimte. Tussen 8.00 uur en 9.30 uur mogen ouderen hun fiets wel aan de hand meenemen als zij deze gebruiken als boodschappenkarretje. Op deze wijze kunnen de warenmarkten hun rol in de voedselvoorziening in Delft blijven vervullen en een bijdrage blijven leveren aan een zo goed mogelijke spreiding van mensen die boodschappen doen. De marktmeester en de gemeente zien er samen op toe dat ondernemers en bezoekers zich strikt houden aan alle regels die gelden.

Wachtrijen
Met name voor drukke kramen, zoals AGF, brood en vis, wachten veel mensen geduldig op hun beurt. Die wachtrijen werden tot nu toe afgezet met dranghekken en afzetlint. Om de markt er weer wat sfeervoller te laten uitzien, zullen deze verdwijnen en komen er vinyltegels die de wachtrij aangeven. Op deze manier dragen de marktkooplieden ook hun steentje bij aan een prettige omgeving om uw boodschappen te doen.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten