Koop een orchidee voor jezelf en PLUS Bomenwijk geeft er een aan de zorghelden!
Koop een orchidee voor jezelf en PLUS Bomenwijk geeft er een aan de zorghelden!

PLUS Bomenwijk geeft orchideeën gratis weg!

Algemeen

DELFT - Op dit moment vallen er harde klappen in de bloemensector. De export is nagenoeg stil gevallen en de binnenlandse markt kan de hoge productie aantallen niet goed verwerken. Op de bloemenafdeling bij PLUS Bomenwijk worden de bloemen en planten daarom tegen fors lagere prijzen aangeboden, om zo een steentje bij te dragen.

Normaal gesproken wordt 85% van alle geteelde bloemen en planten geëxporteerd, maar dat is nu geen optie. De bloemenkwekers mogen nog maar 30% van hun productie bij de veiling aanbieden, de rest moeten ze vernietigen. Bij de planten is dit 50% van de productie.
Het is van groot belang dat juist nu iedereen bloemen gaat kopen, zodat de binnenlandse markt een gedeelte van de export die nu in Nederland blijft opvangt. "Dat kan alleen als er massaal bloemen worden gekocht", aldus eigenaar Marcel van PLUS Bomenwijk.

Steun
Marcel is in contact gekomen met een orchideeënkweker die op het punt staat een gedeelte van zijn teelt te moeten vernietigen, omdat er geen afzetmarkt voor is. "Dit bracht mij op het idee om de planten van hem over te nemen tegen een goede prijs, zodat de kweker niet in een faillissement terechtkomt."

Helden
Zaterdag 18 april vanaf 9.00 uur gaat PLUS Bomenwijk de orchideeën verkopen voor de prijs van 3 euro per stuk. "Voor iedere plant die verkocht is doneert PLUS Bomenwijk een plant aan iemand die in de zorg werkt, want dit zijn nu de helden van de maatschappij. Ik vind het dan ook verschrikkelijk om in het nieuws te moeten horen dat een groot gedeelte van de besmettingen van het coronavirus bij mensen is die in de zorgsector werkzaam zijn, omdat zij in contact staan met coronapatiënten. Dus steun de zorgmedewerkers en koop een plant!"