Jurgen van Dorp is vrijwillig penningmeester bij DSV Full Speed (foto: JvD).
Jurgen van Dorp is vrijwillig penningmeester bij DSV Full Speed (foto: JvD).

Passie met een Gouden Rand: Jurgen van Dorp

Algemeen

DELFT - Al tientallen jaren is Jurgen van Dorp (60) onmisbaar bij de Delftse Sportvereniging Full Speed. Inmiddels zit hij als vrijwilliger in het bestuur en hij is zeker niet van plan te stoppen.

Door Svjetlana Zivkovic

Het was 1995 toen Jurgen voor het eerst te maken kreeg met DSV Full Speed. "In '95 voetbalde mijn oudste zoon Jordi bij Full Speed en twee jaar later volgde mijn jongste zoon Jesko. Hierdoor werd de liefde voor de club steeds groter", vertelt Jurgen. "In 1995 ben ik begonnen met vrijwilligwerswerk bij Full Speed. Trainen, het jeugdbestuur, toernooien en noem het maar op. Dat groeide naar hetgeen wat ik nu voor de club doe."

Van alles te doen
"Samen met Frans Hogervorst ben ik penningmeester in het bestuur van DSV Full Speed", vertelt Jurgen. "Penningmeesters zorgen er voor dat een vereniging in goede en slechte tijden financieel gezond blijft. Daarvoor zit ik normaliter twee avonden in de week op de vereniging. Ook train ik op zaterdagochtend de Ukken. Naast het penningmeesterschap en trainen van de Ukken hou ik me nog veel bezig met allerlei zaken rond de selectie en onlangs heb ik nog de geschiedenis van DSV Full Speed op de website bijgewerkt. Dit mondde ook nog uit in de bijzonder mooie Wall of Fame. De Ukkentraining geeft me de meeste energie. Met 10 trainers zie je blije kinderen van 4 en 5 jaar en tegelijkertijd blije ouders die met veel plezier van heinde en ver DSV Full Speed komen bezoeken voor de, ondertussen befaamde, Ukkentraining. Heerlijk als je een paar jaar later die kinderen bij de oudere jeugdteams ziet voetballen. Ik hou ook de stand bij van De Richard van Vondelen Bokaal. Een wisselbokaal voor de minst gepasseerde keeper van DSV Full Speed die in het leven geroepen is toen door een tragisch ongeval Richard van Vondelen veel en veel te jong kwam te overlijden. Het is zo afwisselend. Ik doe het omdat ik van die club hou. Het enthousiasme en het samenwerken met de anderen is onweerstaanbaar."

Projecten
Projecten geven volgens Jurgen ook veel energie en motivatie. "Als de Vriendenloterij je beloond met een prijs van € 10.000,00 omdat het project, in dit geval de beachvolleybal velden, zo gewaardeerd wordt dat je de club van de week wordt, dan is dat natuurlijk super leuk en geweldig", zegt hij. "Het grootste insectenhotel van Europa is ook zo een leuk project. Toch machtig om te zien dat de burgemeester, wethouder, de stadsecoloog en de wetenschappelijk directeur van de botanische tuin zo positief over dit project zijn.Voor Pierre van Zinnen hebben er ook een wisselbokaal in het leven geroepen en dit jaar wordt deze alweer voor de 4e keer uitgereikt. Wanneer weten we door de Corinacrisis nog niet, maar 100% zeker dat die finale gespeeld wordt."

Zit niet stil
Naast het vele vrijwilligerswerk bij Full Speed, is hij ook buiten de velden van zijn favoriete club met van alles en nog wat bezig. "Ik werk bij fulltime bij de TU Delft. Ook daar ben ik de financiële man. Daarnaast ben ik een echte familieman. Josee, mijn “partner” verdient ook de nodige aandacht en het liefst zou ik mijn vijf kleinkinderen en kinderen ook iedere dag willen zien. Hopelijk kan dat snel weer", vertelt Jurgen.

DSV Full Speed
De Delftse Sportvereniging Full Speed (DSV Full Speed) is een Nederlandse sportvereniging uit Delft welke in 1929 als amateurvoetbalclub is opgericht. In de loop der jaren is de vereniging uitgegroeid tot een sportvereniging met mogelijkheden om naast het voetbal ook actief te zijn op het gebied van tennis, sportvissen en kaarten. In 1983 verhuisde de club van de Brasserskade naar Kerkpolder. "Twee uitleggen zijn hier mogelijk. De eerste: DSV Full Speed is een sportvereniging waar iedereen voor zijn plezier kan sporten. De tweede: We hebben ook nog een elevator pitch. Als je bij DSV Full Speed door het hek loopt heeft iedereen een voornaam", aldus Jurgen van Dorp.

Oproep
Ken jij een vrijwilliger die het verdient om in de spotlights te worden gezet? Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag!