Rowdi Nobbe is ondanks het feit dat hij pas net drieëntwintig is al een ervaren kracht in het elftal van DSVP.
Rowdi Nobbe is ondanks het feit dat hij pas net drieëntwintig is al een ervaren kracht in het elftal van DSVP. "Het is leuk om na al die jaren eindelijk eens voor de plaatsen bovenin mee te spelen." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

DSVP spreekt het liever niet uit, maar lijkt op weg naar sportief succes

Algemeen

PIJNACKER - Het is weer leuk bij DSVP na jaren van strijden tegen degradatie draaien de Pijnackernaren dit jaar volop mee bovenin de derde klasse.

Door Alphons de Wit jr.

Voor Rowdi Nobbe, kind van de club, betekent het dat hij voor het eerst in de ruim vijf seizoenen dat hij deel uitmaakt van de selectie van DSVP om de prijzen kan spelen. "Je merkt wel dat dat iets doet met de sfeer binnen de selectie. Natuurlijk is DSVP een warme club waar het altijd fijn is om te voetballen, maar als je gewonnen hebt, smaakt het biertje na afloop net even wat lekkerder."
Tot op heden werden tien van de zestien wedstrijden gewonnen. "Maar helaas is dat de afgelopen twee weken niet gelukt", vertelt de 23-jarige student logistiek management. "Twee weken geleden verloren we van Lyra en afgelopen zaterdag was Verburch met 0-2 te sterk. Dat is jammer, want het had niet nodig geweest. Wij misten een grote kans op de 1-0, waarna zij beter in hun spel kwamen en wèl scoorden. Dat was erg jammer, want we hadden goede zaken kunnen doen in de periode."
Voor trainer Dennis van der Steen was het een bijzondere wedstrijd. "Want hij komt bij Verburch vandaan en natuurlijk wil hij alle wedstrijden winnen, maar als er één bovenaan zijn lijstje staat, dan is het deze. Helaas is het ons niet gelukt."

Periode
Hadden de Pijnackernaren afgelopen zaterdag gewonnen, dan hadden ze het behalen van de tweede periode volledig in eigen hand. Nu staan de Poeldijkers op pole position. "Maar zij spelen volgende week zaterdag uit bij DWO, dat vooral in aanvallend opzicht een heel sterke ploeg heeft. Zelf spelen we uit bij MVV'27. Zij hebben ook een sterke ploeg en maken, als ze van ons winnen, ook nog kans op de periode. Wij zullen er echter alles aan doen om winnend van het veld te stappen en ik ben ervan overtuigd dat dat ons gaat lukken."
Zoals gezegd beleeft DSVP deze jaargang het beste seizoen sinds het kampioenschap in 2012. "Ik denk dat het grote verschil is dat we dit seizoen een echte spits hebben. De afgelopen jaren stond het organisatorisch ook wel goed, maar hadden we veel moeite mat het maken van doelpunten. Nu pikt Michel van der Elst, die uit de jeugd is overgekomen en linksbuiten is, regelmatig zijn goaltje mee en hebben we met Dylan de Haan een spits die het net goed weet te vinden. Dat kan zoveel verschil maken."

Trainer
Ook trainer Dennis van der Steen speelt een rol in de successen op sportpark De Groene Wijdte. "Het klinkt misschien gek, maar hij weet precies wat we nodig hebben. Hij staat middenin de groep, maar weet ook wanneer hij erboven moet staan. Daarnaast wordt tijdens de donderdagtraining gewerkt aan het strijdplan voor de wedstrijd op zaterdag. Het is niet zo dat we onze speelstijl aanpassen aan de tegenstander, maar we zijn in staat om verschillende systemen te spelen."
Nobbe, van origine een nummer tien, maar in het huidige systeem rechtsbuiten, heeft een belangrijke rol in dat systeem. "Als rechtsbuiten, zoek ik vooral naar de ruimte achter de laatste linie van de tegenstander. Ik maak veel loopacties en probeer op die manier mijn medespelers voor het vijandelijke doel te krijgen. Een verbeterpunt is dat ik misschien wat vaker op doel kan schieten, want qua goals staat de teller nu op één, wat niet echt veel is voor een rechtsbuiten.

Beloften
Naast zijn wedstrijden voor het eerste elftal, speelt Nobbe ook al jaren in het 16-23 elftal van DSVP. "Ik ben er dit seizoen zelfs aanvoerder. Ik krijg ook de opdracht mee om het elftal op sleeptouw te nemen. Ik vind het hartstikke leuk om met die jonge jongens te spelen en ze zo nu en dan wat tips mee te geven. Je ziet dat het in het begin voor veel junioren lastig is om in fysiek opzicht mee te komen, maar gedurende het seizoen maken ze daar toch stappen in."
Nobbe voelt zich helemaal op zijn plek bij DSVP. "Ik speel hier met mijn vrienden en zou niet weten waarom ik ergens anders zou gaan spelen. Toen ik de overstap naar de senioren maakte, was er interesse en ben ik bijna naar TOGB gegaan, maar na een gesprek met Eki Korte, onze toenmalige trainer, ben ik bij DSVP gebleven. Van die keuze heb ik geen moment spijt gehad."
Dit seizoen resten voor Nobbe en zijn ploeg nog tien wedstrijden, terwijl de ploeg op een keurige tweede plaats staat, op vier punten van koploper KMD. "Ik denk dat een periode en een plek bij de eerste vier dit seizoen zeker tot de mogelijkheden behoort, maar het is een rare competitie, waarin iedereen van elkaar kan winnen. Een bescheiden doelstelling? Dat kan, maar in het verleden is gebleken dat als de verwachtingen te hoog gespannen waren, we er vaak niet aan konden voldoen."