<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Meedenken en meepraten over de Energietransitie bij TOPdelft
Meedenken en meepraten over de Energietransitie bij TOPdelft (Foto: )

Tweede avond Energietransitie bij TOPdelft

DELFT - Op woensdag 15 januari is de tweede avond die het Platform Energietransitie in samenwerking met TOPdelft organiseert over de toekomst van onze warmtevoorziening.

Tijdens de zeer drukbezochte startbijeenkomst van het Platform op 13 november 2019 zijn een aantal vragen gesteld aan de sprekers. Een prikkelende vraag was: wie heeft de regie in die hele energietransitie? Op die vraag komen de nieuwe sprekers van deze tweede avond terug! Locatie: Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft. Aanvang: 20.00 uur.
In het klimaatakkoord staat dat de gemeente de regie heeft. Hoe vullen verschillende gemeenten deze regierol in en wat is de rol van de bewoners daarin? Precies daarover gaat deze avond: energietransitie samen. Tijdens de discussie zal ook worden ingaan op de vraag hoe we in Delft een innovatief energieloket kunnen ontwikkelen op basis van ervaringen van andere gemeenten.
De avond zal dan ook bestaan uit drie bijdragen:
-Platform Energietransitie Delft: Het platform zal vertellen over de plannen voor samenwerking in wijken en buurten.
-Spreker Katja Kruit van CE Delft: Welke keuzes moet de gemeente maken? Welke afwegingen moeten worden gemaakt bij een gemeentelijke visie/strategie? Welke opties zijn er voor een toekomstige warmtevoorziening ? En welke rol kan de gemeente innemen bij een warmtenet: van eigenaar, aanbesteder, partner tot facilitator? Welke rollen zijn er voor burgers alleen of in collectieven, en welke rollen voor commerciële partijen?
-Spreker Erwin Mlecnik van TU Delft: In aansluiting op de bijdrage van CE-Delft zal deze presentatie ingaan op de rol van de gemeenten in de energietransitie. Wat kan de gemeente doen om buurten te verduurzamen? Wat zijn dan de opties voor Delft? Welke keuzes maken andere gemeenten? Welke samenwerkingsverbanden zijn te verwachten? Wat zijn mogelijke stappen voor Delft?


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>