<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Leo Quack raakte afgelopen maand een gewaardeerde collega Nachtburgemeester kwijt, Jules Deelder (Foto: Koos Bommelé)
Leo Quack raakte afgelopen maand een gewaardeerde collega Nachtburgemeester kwijt, Jules Deelder (Foto: Koos Bommelé) (Foto: )

Bij nacht en ontij met Leo Quack

DELFT - Om het nieuwe jaar te beginnen, wil ik u allen graag het allerbeste wensen voor 2020. Dat het maar een mooi, gezond en vooral liefdevol jaar mag worden. Wat dat laatste betreft zijn de voortekenen weleens beter geweest. Trump gooit bommen op Iran, Iran doet iets terug. Het zijn net kleine kinderen en het vervelendste is nog wel dat er nauwelijks meer respect voor elkaar is.

Datzelfde geldt voor de vuurwerkdiscussie. Oude bazen, ik ben er inmiddels zelf ook één, spreken jongeren aan op hun wangedrag en kunnen een mes tussen hun ribben krijgen. Ik zou zeggen: aanpakken de raddraaiers, maar laat de goedwillenden er niet onder lijden. Als iemand hulpverleners met vuurwerk bekogelt moet je die meteen keihard aanpakken, zodat anderen het wel uit hun hoofd laten. Verder hebben we onze mond vol over Europa, maar vlak over de grens is het zwaarste vuurwerk in de supermarkt te krijgen. Trek daar dan eens één lijn in. Nu laait de discussie alweer op voor het vuurwerk is opgeruimd. Dan zijn ook de brandstofprijzen weer fors gestegen, zodat we de duurste benzine van Europa hebben. We krijgen er dit jaar een dubbeltje bij, maar zijn twee kwartjes extra kwijt. Maar laten we er vooral een mooi jaar van maken! Vier een feestje, want nu mag het nog. Het zou me niets verbazen als op niet al te lange termijn het drinken van een biertje ook wordt verboden. Ik vind dat er teveel verboden wordt, maar laat iedereen het voor zichzelf beslissen.

Genoeg te beleven
Verder hebben we ook weer genoeg leuks beleefd. Wat te denken van een heerlijk weekje op Gran Canaria, waardoor ik Lichtjesavond wel heb moeten missen. Verder zijn er in het Cultuurlab weer wat nieuwe André Hazessen gespot en was het festival Woodsteck een enorm mooi evenement. Daarnaast was er voor liefhebbers van livemuziek weer genoeg te beleven met bandjes in Café de V, de Koperen Kat en de Waag. Ook op kerstavond, waar het vroeger nog weleens uitgestorven was in de stad, was dit jaar van alles te beleven: een fout feest in de Tobbe, foute muziek in de Klomp, een feestavond bij Ciccionina en een dj bij de Sjees. Voor de gelovigen was er natuurlijk de nachtmis in de Maria van Jessekerk.

Het nieuwe jaar
Het nieuwe jaar zijn we uiteraard weer gestart met veel recepties; het waren er zelfs zoveel dat ik ze niet allemaal af heb kunnen lopen. Ook Plan B is na een grondige verbouwing weer geopend. Verder ben ik blij met de verkiezing van Jan van der Mast tot Delftenaar van het jaar. Het is moeilijk om een keuze te maken, want alle genomineerden doen ontzettend goed werk, maar ik vind het mooi hoe hij Jacques van Marken, een belangrijke Delftenaar uit het verleden, een gezicht heeft gegeven. Dan was het ook nog groot feest in café De Nieuwe Prins, waar ex-uitbater en horecatycoon Tinus Wensveen zijn negentigste verjaardag vierde. Zo zie je dat zo nu en dan een biertje drinken helemaal niet slecht hoeft te zijn voor je gezondheid. Verder belooft het weer een prachtig jaar te worden. We beginnen op 13 februari met het Bluesfestival, waarbij dit jaar tachtig optredens zijn. Op www.delftblues.nl zijn deze allemaal terug te vinden en het festival is zeker een bezoekje waard. Verder hebben we natuurlijk het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, de viering van 75 jaar bevrijding, het EK voetbal waarbij 'we' eindelijk weer eens aanwezig zijn en de Olympische Zomerspelen. Ik ga ervan genieten!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>