Vijver met gedeeltelijk natuurlijke oevers in een tuin met bloeiende borders.
Vijver met gedeeltelijk natuurlijke oevers in een tuin met bloeiende borders.

'Bepaal eerst stijl, sfeer, wat je wilt beleven, ervaren in je ideale tuin'

Algemeen

DEN HOORN - Vogeltjes die fluiten, vlinders die voorbij fladderen, een prachtig palet aan kleuren en geuren van bloemen en planten, het ritselen van bladeren, de prachtige stammen van bamboe.

De fraaie silhouetten van bomen op het gazon, een mooie schaduwwerking. Wat je allemaal ziet en ervaart in de tuin is afhankelijk van het ontwerp van de tuin. Diemel Groenvoorzieningen aan de Veenakkerweg 13 in Den Hoorn is een hoveniersbedrijf met medewerkers die een sterke band hebben met de omgeving.

Lange bedenktijd
Nu is het de tijd om goed na te denken wat voor tuin je wilt, dus in het najaar en de winter, als het voorjaar en de zomer nog ver weg zijn. Cock Diemel van Diemel Groenvoorzieningen geeft als tip om nu over het ontwerp na te denken. "Met als uitgangspunt, wat wil je beleven en ervaren? En wat hier voor nodig is, zoals kleuren, bloemen, vogels, geuren. Als je dat voor ogen hebt, dan bedenk je in welke stijl je de tuin wilt hebben. Strak en/of modern, romantisch, klassiek, natuurlijk en alle denkbare tussenvormen. Als je al deze dingen goed op een rijtje hebt, pas dan kan je de tuin gaan invullen. Wat en waar wil je er allemaal in hebben qua beplanting en bestrating. Wij denken mee en geven advies, ook bijvoorbeeld als het gaat om zon- en schaduwwerking. Waar wil je straks gaan zitten, hoe moet de indeling precies worden?" Diemel en zijn team geven hun visie op uw ideeën en wensen, wat is bruikbaar en goed, wat zijn de verbeterpunten? Dit resulteert in een ontwerp, een werkomschrijving en een calculatie. "Kortom: omschrijf eerst wat je wilt ervaren en beleven en begin dan pas met de invulling en de materialen."

Vestigingslocatie
Diemel Groenvoorzieningen is trots op de vestigingslocatie in Midden-Delfland, een gemeente midden in de Randstad, toch met een 'groene' uitstraling. In de hele bedrijfsvoering is aandacht voor milieu en gezondheid. De natuur en het landschap zijn dé inspiratiebronnen voor Cock Diemel en zijn medewerkers. Het werkgebied is onder meer Den Hoorn, Schipluiden en Delft. Maar je vindt ook tuinen naar ontwerp van Diemel in de rest van zuidwestelijk Zuid-Holland. "De beleving die je hebt in een tuin is dus heel belangrijk", zegt Cock Diemel. "En daar moet je eerst goed over nagedacht hebben." Voor meer informatie kun je bellen naar (0174) 29 82 08 of www.diemelgroenvoorzieningen.nl.