De verlichting in de bomen is vernieuwd. Links de 'oude' situatie, rechts de verse voorraad led-lampjes. 'Led there be light!'
De verlichting in de bomen is vernieuwd. Links de 'oude' situatie, rechts de verse voorraad led-lampjes. 'Led there be light!'

Nieuwe sfeerverlichting in Delftse binnenstad

Algemeen

DELFT - Het was een huzarenstuk, maar het is volbracht. In alle bomen in de binnenstad is nieuwe kerst/sfeerverlichting aangebracht om het winkelen en wandelen tijdens de Donkere Dagen nog sfeervoller te laten zijn.

Arjan Steendam van Steendam Herenmode aan de Wijnhaven:
"De oude LED-lampjes hadden zeven jaar dienst gedaan, dus het werd wel een keer tijd om de boel te upgraden. De nieuwe LED-lampjes die in de bomen hangen zijn energiezuinig én hebben meer lichtopbrengst. Win-win dus. Zeker wat sfeer betreft, want het ziet er allemaal weer schitterend uit."

BOB
"Dit soort dingen wordt georganiseerd vanuit het BOB in Delft, het Bestuurlijk Overleg Binnenstad, waar alle winkeliersverenigingen bij aangesloten zijn, en gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds. Er is mooi werk afgeleverd, want alle straten en pleinen worden weer feeëriek verlicht. Het is een genot om bij het vallen van de avond door de binnenstad te wandelen."

Prijsvraag
Om te vieren dat de Donkere Dagen van Delft weer prachtig bijgelicht worden, heeft men een prijsvraag in het leven geroepen. Daarvoor hoef je alleen maar de volgende vraag te beantwoorden om een leuk pakketje, samengesteld door verschillende ondernemers uit de binnenstad, te winnen: Hoeveel lampjes zitten er totaal in alle bomen in de Delftse binnenstad? De twee personen die met hun antwoord/gok het dichtstbij zitten, verdienen het mooie pakket. Stuur je antwoord naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet...?

Swan Christmas Market
Tot ver na de Kerstdagen valt volop te genieten, zoals dit weekend van de Swan Christmas Market, georganiseerd door de Klis. Gezellig!

 

 

 

Afbeelding