Frits Lamens met de cheque voor Vrijwilliger van het Jaar
Frits Lamens met de cheque voor Vrijwilliger van het Jaar

Frits is Nootdorpse Vrijwilliger van het Jaar!

sport

NOOTDORP - Oud-bestuurslid Frits Lamens van voetbalclub SV Nootdorp is uitgeroepen tot Nootdorpse Vrijwilliger van het Jaar. In koffie- en lunchroom Bravo in winkelcentrum de Parade kreeg hij van wethouder Hanneke van de Gevel de bijbehorende hoofdprijs, een cheque ter waarde van duizend euro, uitgereikt.

Voor de uitverkiezing, een initiatief van WC de Parade, waren vijf vrijwilligers genomineerd, een divers palet aan kandidaten meldde zich bij de uiteindelijke, officiële uitreiking: Frans Gijzen, voorzitter van badmintonvereniging DEO; Lies Rutten, coördinator bij Stichting Steun bij Rouw; Frits Lamens; Roel Schmitz, coördinator bij de Oranjevereniging Nootdorp en Ron van der Ende, vrijwilliger bij Stichting Kortebaan Nootdorp. De vier genomineerden die net naast de hoofdprijs grepen, ontvingen toch ook nog een leuke cheque -honderd euro groot- voor hun organisatie.

Poppenkast
Frits, die werd aangedragen door iemand van de club, is eigenlijk niet zo van die 'poppenkast', zo laat hij weten.
"Laat mij mijn ding maar doen op de achtergrond. Ik ben niet het prototype mens dat graag in de schijnwerpers staat."

Nieuwbouw
Frits Lamens nam dit jaar na 27 jaar afscheid als bestuurslid van SV Nootdorp, maar hij is nog steeds actief als vrijwilliger voor de club. Op het moment is hij vooral belast met de organisatie van de nieuwbouw op het complex van de voetbalclub. De prijs die hij met de uitverkiezing opstreek, gaat dan ook in zijn geheel naar het 'potje' voor de nieuw te bouwen kleedkamers, vertelde hij na afloop.

Frits is naar eigen zeggen ook voorlopig nog niet klaar bij de club.
"Welnee! Ik ben dan wel uit het bestuur gestapt, maar dat was niet meer dan logisch. Het werd hoog tijd voor jonger bloed. Verder blijf ik gewoon mijn vrijwillige beentje voorzetten, zoals altijd. Afgelopen week heb ik voor het mooie weer iets teveel uur gemaakt, maar ja de vloer moet maandag klaar zijn. Die leggen we ook zelf. Gelukkig heb ik goede afspraken gemaakt met mijn vrouw, hahaha. Ze weet hoe het werkt, zij heeft zelf ook vrijwilligerswerk gedaan. "

Bloemenkwekerij
"Of ik zelf ook bij SV Nootdorp heb gevoetbald? Ja, tot mijn 22e, vooral in de lagere elftallen. Maar toen had ik het eigenlijk al veel te druk met mijn eigen tuinbouwbedrijf/bloemenkwekerij. Dit bedrijf heb ik drie jaar geleden verkocht."