Logo delftopzondag.nl
Nachtburgemeester Leo proostte ook met het Carnavaleske Stadsprinselijke paar John en Mirjam (Foto: Koos Bommelé)
Nachtburgemeester Leo proostte ook met het Carnavaleske Stadsprinselijke paar John en Mirjam (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Bij nacht en ontij door Leo Quack

DELFT - De afgelopen weken was er weer genoeg te beleven in onze mooie stad.

Dat begon in het weekend van mijn vorige bijdrage met het Knapsack Festival. Dit festival heeft zeker een toegevoegde waarde: er was muziek, spoken word en cabaret van hoog niveau. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.
Sinds tijden was ik weer eens bij Stadsradio Delft, om bij te praten. Ook heb ik Brian Allison op zijn nieuwe radiostation bezocht. Ik blijf het zeggen: mensen die vinden dat er niets te beleven is in de stad, hebben het mis. De afgelopen tijd waren er feesten bij SEP en Wippolder, werd bij DHC carnaval gevierd en was er het OHM festival. Om over de feesten van De Tobbe maar te zwijgen. De Hoffotograaf en ik fietsen van hot naar her en nog komen we er niet aan toe om alles te bezoeken.
Voor de ondernemersborrel bij Huzsàr viel de belangstelling toch wat tegen. Dat was niet het geval bij de Hollandse borrel bij de Oude Jan. Wat ook zeker de moeite waard was, was de discussie over bouwen in de toekomst bij Lijm & Cultuur. Geleerden beweerden dat de huizen in de toekomst van duurzaam hout zullen worden gebouwd. Ik vind het een interessante gedachte.

Debora
We waren ook bij de jaarlijkse partnerbijeenkomst van Inloophuis Debora. Het was jammer om te zien dat, ondanks het feit dat vrijwilligers het vuur uit de sloffen lopen, de sponsoring toch steeds lastiger wordt. Op zich is dat niet gek, want er zijn zoveel goede doelen die wat van je willen, maar het is natuurlijk wel jammer. We lieten ook onze neus zien bij de opening van de nieuwbouw van DHL. Ze hebben het goed voor elkaar daar aan de Brasserskade. De jeugdafdeling puilt uit en met het nieuwe onderkomen zijn ze weer helemaal klaar voor de toekomst.
Gelukkig is de intocht van Sinterklaas in onze prachtige stad weer goed verlopen. De Pieten hadden wat mij betreft nog steeds zonder problemen de juiste kleur. Ook mooi was de bijeenkomst bij de Porceleyne Fles met Henk Schiffmacher. Hij heeft prachtig werk gemaakt, dus mijn tip: ga naar die expositie.

Mooie boel…
Als Nachtburgemeester ben je veel onderweg. Zo bezochten we een ondernemersborrel in het WestCord hotel. Tijdens de verloting vielen de Hoffotograaf en ik prompt in de prijzen. Verder is het concept van Mooie Boules, waarvan we de opening bijwoonden, hartstikke goed. Het is er alleen niet zo ruim, dus je moet oppassen dat je die jeu-de-boulesballen niet door de ramen gooit. De mountainbiketocht ter ere van Jan Hageman, die ik samen met Martin Stoelinga heb mogen starten, was ook mooi. Koos van der Burg heeft er een prachtig evenement van gemaakt en uiteindelijk veel geld opgehaald voor het onderzoek naar prostaatkanker.
Verder is het weer tijd voor pubquizzen en terugblikken. We nemen afscheid van 2019. Ook in de laatste weken is er genoeg te beleven, te beginnen met Lichtjesavond aanstaande dinsdag. Het is jammer dat de organisatie voor veel strengere regels is komen te staan, maar ook begrijpelijk: als die er niet zijn, gaan er dingen mis. Dat zag je in Duindorp en Scheveningen afgelopen jaar.
Tenslotte wil ik u alvast fijne feestdagen en een spetterend begin van 2020 toewensen. Hopelijk wordt het een jaar met wederzijds respect, waarbij we naar elkaar luisteren. Én ik hoop dat er wat minder bekenden ons zullen ontvallen, want het afgelopen jaar heb ik naar mijn zin veel te vaak afscheid moeten nemen van vrienden en bekenden. Dat het een jaar mag worden, waarin we bijna alles kunnen doen wat we willen!

Meer berichten