Logo delftopzondag.nl
Ontwerper Bas Verdonk en Marco Borsato showen de speciale bracelet (Foto: Helene Wiesenhaan)
Ontwerper Bas Verdonk en Marco Borsato showen de speciale bracelet (Foto: Helene Wiesenhaan) (Foto: Helene Wiesenhaan)

War Child Bracelet bij juwelier Warnaar

DELFT - Juwelier Warnaar, gevestigd op de Brabantse Turfmarkt 74 in Delft, heeft een wel heel speciaal sieraad in huis: de War Child Bracelet.

Achtergrond
Ontwerper Bas Verdonk bundelde zijn krachten met War Child ambassadeur Marco Borsato. Vanuit een diep verlangen om een verschil te maken in het leven van kinderen in oorlog, ontstond deze samenwerking.
"Dag in en dag uit vertel ik over War Child," zegt Marco. Bas vult aan: "De verhalen van Marco raakten mij. Daardoor kwam het idee voor de armband en in no time waren we aan het tekenen."

Band voor het leven
De schakels van de War Child Bracelet zijn gemaakt van volledig gerecycled zilver. Het verbindt en kan letterlijk en figuurlijk een band voor het leven zijn. Maar liefst 74% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de steun aan kinderen die opgroeien in conflictgebieden.

Bijzonder materiaal
De sterling zilveren schakels van de armband worden onderbroken door drie volledig stalen schakels. Ooit was dit staal onderdeel van een AK-47 machinegeweer gebruikt en in beslag genomen in een conflictzone. Nu, omgesmolten tot sieraad, dragen de schakels symbolisch bij aan steun voor kinderen in oorlog.

Gevoelskwestie
Juwelier Warnaar is een van de 200 juweliers in Nederland die meedoet aan dit initiatief en de armband verkoopt.
"Wij kopen de armbanden in voor dezelfde prijs als dat ze over de toonbank gaan. Het is een gevoelskwestie. War Child is een goed doel en het is geweldig om daar een steentje aan bij te kunnen en mogen dragen."
Passend cadeau voor de Donkere Dagen: koop de speciale War Child Bracelet bij Juwelier Warnaar.

Meer berichten