Het stadhuis van Delft, opvallend oranje verlicht voor een goed doel (Foto: Koos Bommelé)
Het stadhuis van Delft, opvallend oranje verlicht voor een goed doel (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Stadhuis kleurt oranje voor Dag tegen geweld tegen vrouwen

Algemeen

DELFT - Op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen, kleurde het stadhuis van Delft oranje. Daarmee zegt de gemeente Delft nee tegen geweld tegen vrouwen. En de gemeente sluit zich daarmee dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World.

Zonnige toekomst
De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Maandag om 17.30 uur ontstaken wethouder Hatte van der Woude en Wouke Lam van de Soroptimisten Delft de lichten van het stadhuis. Daarna was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan in het stadhuis.

Zaak van ons allemaal
Delft kiest ervoor om het stadhuis dit jaar uit te lichten, als één van de meest markante en centrale gebouwen in de stad. "Wij onderschrijven zo het doel van de campagne. Het tegengaan van geweld tegen vrouwen is een zaak van ons allemaal. Daarom is het belangrijk om het onder de aandacht te brengen", aldus wethouder Hatte van der Woude.

Tot 9 december
Vanwege Lichtjesavond wordt in Delft de campagne een dag eerder, op 9 december afgesloten. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women, de VN organisatie voor vrouwenrechten. De Soroptimisten hebben het initiatief genomen om hier ook in Delft aandacht aan te besteden.