VVV Delta Heren 1 met geheel links trainer/coach Ronnie de Bont (Foto: Leo Klink)
VVV Delta Heren 1 met geheel links trainer/coach Ronnie de Bont (Foto: Leo Klink)

Koploper VVV Delta H1 ontvangt 'buurman' Punch H2

sport

DELFT - Op vrijdag 29 november staat een heuse derby op het programma in de promotieklasse C volleybal: VVV Delta H1 ontvangt in de thuishal Kerkpolder de studenten van Punch H2. De strijd barst los om 21.30 uur.

Door Ruud Stift

De heren volleyballers van VVV Delta leiden de dans in de promotieklasse, met een ruime marge. VVV Delta H1 noteert 35 punten uit 8 wedstrijden. Nummer twee, Sovicos H1, heeft 22 punten uit 7 gespeeld en nummer drie, Aspasia H1, heeft 20 punten verzameld uit 7 ontmoetingen. De tegenstander van Delta in deze competitieronde, Punch H2, staat op een negende stek met tien punten uit slechts 5 gespeelde wedstrijden. In gesprek met trainer Ronnie de Bont.

Is de platte kar al besteld?
"Nee, we hebben hem nog niet besteld, maar zijn wel aan het kijken of er winterbanden besteld moeten worden. Alle gekheid op een stokje. Voor het seizoen hadden we gerekend op een plek tussen nummer 3 en 5. Nu we alle 'betere' ploegen gehad hebben en een straatlengte voorsprong staan, kun je inderdaad gaan denken aan een kampioenschap. Het credo blijft echter 'set voor set', 'wedstrijd voor wedstrijd'. Zoals afgelopen zaterdag al bewees, zelfs tegen de nummer twaalf kun je zomaar 2 sets verliezen. We moeten iedere wedstrijd gewoon scherp zijn en dan zien we vanzelf waar ons schip strandt."

Wat zijn jullie sterke punten?
"Al onze tegenstanders roemen onze degelijkheid. We zijn inderdaad erg stabiel, maken minder fouten dan de tegenstanders. Verder zijn we met 10 man die ook allemaal een steentje bijdragen. Er is niet een echte basis, iedereen speelt en heeft zijn inbreng. Voordeel daarvan is dat als iemand een keer een mindere dag heeft, anderen het gemakkelijk op kunnen vangen.
Dit jaar is onze verdediging ook erg sterk, mede door de komst van een vaste libero. Hierdoor is er meer rust in de verdediging en wordt er veel van de grond gehaald."
Waar moet nog aan gesleuteld worden?
"Onze service kan altijd beter. Als je daar druk mee kan zetten dan gaat alles gemakkelijker. En soms ontbreekt het op een aantal posities aan scorend vermogen om de rally in één keer af te maken."

Kan dit team meekomen in de 3e divisie?
"Eerlijk gezegd denk ik dat we het in de 3e divisie moeilijk zullen hebben. We kunnen wel wat versterking kunnen gebruiken. Een tweede spelverdeler zou bijvoorbeeld erg fijn zijn."

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Punch?
"Wedstrijden tegen Punch zijn voor de meeste Delta teams altijd speciaal, dit geldt ook voor Heren 1. Van de 10 spelers hebben er 9 een verleden bij Punch. Ikzelf begon ook bij Punch met volleybal. Het is een min of meer natuurlijk proces dat, als je als Puncher te oud wordt voor een studentenvereniging, je daarna eerst bij Delta kijkt voordat je naar een andere vereniging gaat. De meeste van ons waren ook erg actief bij Punch in bestuurs- en commissiewerk. De band is erg sterk en dus is iedereen erg gebrand om het tegen Punch goed te doen. Het zijn altijd leuke wedstrijden en, minstens zo belangrijk, erg gezellig."

Omschrijf de club VVV Delta. Wat is kenmerkend?
Delta is een leuke club waar zowel de sportieve prestaties maar zeker ook de gezelligheid belangrijk zijn. Een jaar of vier geleden is Delta gefuseerd met VVV uit Den Hoorn en sindsdien heten we officieel VVV Delta. Delta was oorspronkelijk weer een fusievereniging van Tornado en AV'40 (vandaar de naam Delta: DELft Tornado Av'40). Kenmerkend is dat we op twee locaties onze wedstrijden spelen: op vrijdag en zaterdag in sporthal Kerkpolder en op donderdag in de Hoornbloem. Op maandag word in beide locaties getraind. En op woensdag staat de tweede training voor Dames en Heren 1 op het menu in de Hoornbloem."

Is het onhandig om in twee verschillende sporthallen (De Hoornbloem in Den Hoorn en Kerkpolder in Delft) te moeten spelen?
"Onhandig niet, wel minder gezellig. Ik vind het jammer dat niet iedereen in dezelfde sporthal speelt, want nu kan het zijn dat je een team een tijd lang niet ziet. Wat voor de meeste teams wel geldt is, dat ze veruit de meeste thuiswedstrijden in Kerkpolder spelen. Dus die wordt gezien als de 'thuishal'. Dit wordt nog versterkt doordat we in Kerkpolder op vrijdagavond of zaterdag spelen, dat is toch leuker dan op donderdagavond."