Logo delftopzondag.nl
Studenten TU Delft
Studenten TU Delft

Studenten TU Delft installeren gratis tablets in huizen

Studenten van de TU Delft hebben de afgelopen dagen in 50 Delftse studentenhuizen een gratis "Turff" tablet opgehangen. Deze is ontwikkeld voor het beheren van taken en financiën in huis. De initiatiefnemers hopen hiermee de bewoners meer inzicht te geven in hun uitgaven. 

Digitale oplossing
"De tablets zijn een digitale oplossing voor alles wat voorheen analoog gebeurde", vertelt Henry Tang, een van de bedenkers en zelf student Technische Natuurkunde. "Veel studentenhuizen gebruiken bijvoorbeeld aparte systemen voor verschillende kosten en houden consumpties bij op papier. Wij bundelen nu alles in één online platform waarop je een overzicht hebt van al je uitgaven".

Helemaal gratis
Het systeem wordt gratis aangeboden en wordt bekostigd door advertenties te tonen als screensaver. "Zo helpen we niet alleen de student, maar creëren we tegelijkertijd een uniek kanaal voor adverteerders", legt Tang uit. Gebruikers kunnen inloggen op de website van Turff om hun uitgaven in te zien. "Uiteindelijk gaan we alle kosten automatisch categoriseren met zelflerende algoritmes en kunnen we voorspellen hoeveel je de komende tijd gaat uitgeven". 

Uitbreiding
De eerste dag meldden meer dan 60 huizen in Delft zich aan. Inmiddels zijn zo'n 1000 studenten ingeschreven. "De komende tijd willen we uitbreiden naar andere steden. Uiteindelijk willen we een Turfftablet in alle 38.000 studentenhuizen in Nederland"

Meer berichten