Logo delftopzondag.nl
Elon, Praktijk voor Speltherapie
Elon, Praktijk voor Speltherapie

'Spel is de taal van het kind'

DELFT – Elon, Praktijk voor Speltherapie, opende vorige maand haast in stilte een nieuwe locatie in 'Tauro' aan de Marshalllaan 2 Delft.

Er was een workshop kindertekeningen, kinderen konden geschminkt worden en de bezoekers konden uiteraard uitgebreid rondkijken om zo een beeld van speltherapie te krijgen.

Gevoel
"We zijn begonnen in Rotterdam-Noord. De groei van de praktijk maakte het mogelijk om een tweede vestiging in Delft te openen", vertelt eigenaar Ilse Stelma. "Ouders die bij ons komen kunnen het gevoel hebben dat er iets speelt bij het kind waar men als ouders geen raad (meer) mee weet. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld dat een kind vaak woedeaanvallen heeft, erg teruggetrokken is of wordt gepest. Of dat een kind iets heftigs heeft meegemaakt en de ouder maakt
zich zorgen over de verwerking."

Taal
"Speltherapie is dan een effectief hulpmiddel om een gestagneerde ontwikkeling van het kind weer op gang te brengen", gaat Ilse verder. "Het spel geeft het kind gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag. De speltherapeut biedt het kind de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, waardoor het kind emotioneel en cognitief nieuwe inzichten kan verwerven. Vaak kunnen kinderen niet goed woorden geven aan hun gevoelens, maar spel is de taal van het kind."
Elon biedt speltherapie, mogelijk met gebruik van elementen van Theraplay® en Rots & Water (deze laatste wordt ook op scholen gegeven) of in één van de praktijkruimtes in Delft en Rotterdam.

Meer info: www.praktijkelon.nl of mail naar info@praktijkelon.nl.
www.facebook.com/praktijkelon/ . Instagram: elon_speltherapie

Meer berichten