Boer Arie van der Berg (foto: Natuurmonumenten - Caroline Westdijk)
Boer Arie van der Berg (foto: Natuurmonumenten - Caroline Westdijk)

Met de huifkar naar de boer en zijn koeien op het Rotterdams platteland

Algemeen

MIDDEN-DELFLAND/ROTTERDAM - Trek zaterdag 2 november je laarzen aan! Heb je altijd al een kijkje willen nemen op een biologisch melkveebedrijf? Dit is je kans! De koeien staan weer op stal samen met een aantal kalfjes en boer Arie van den Berg laat je graag zijn melkveehouderij zien. Boer Arie geeft veel aandacht aan weidevogels in de polder tussen Rotterdam en Delft. Deze excursie is leuk voor het hele gezin!

De huifkartocht start bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam, een Rotterdamse schapenboerderij waar je het boerenleven ontdekt. Stadsherder Martin Oosthoek vertelt tussen zijn schapen over zijn schapen. Maar hoe zit het op een biologische koeienboerderij? Samen met stadsherder Martin Oosthoek ga je in de huifkar met trekker naar de boerderij van boer Arie van den Berg.

Koeien, polders en weidevogels
Hoeve Ackerdijk is een biologische melkveehouderij met veel aandacht voor de weidevogels in de polder tussen Rotterdam en Delft. In deze tijd van het jaar staan de koeien op stal en zijn er ook een aantal kalfjes op de boerderij. Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld hoe het er op een biologisch melkveebedrijf aan toe gaat. Boer Arie laat je de stallen, melkput en kraamkamer zien.

Natuurmonumenten
Beide boeren werken op het Rotterdams Platteland en in Midden-Delfland samen met de Natuurmonumenten. Boswachter Maurice Kruk is trots op 'zijn boeren'. "Natuur en landbouw worden geregeld tegenover elkaar geplaatst. Maar onze samenwerking met de boeren geeft duidelijk aan dat boer en boswachter elkaar juist kunnen versterken. Door samen te werken met zowel boer Martin als boer Arie kunnen we de natuurgebieden met succes te beheren. Zo stijgt het aantal weidevogels in de gebieden nog steeds!", aldus Kruk. "En dan ben ik alleen maar trots dat de boeren nu samen deze excursie organiseren."

Geef je op
De excursie start zaterdag 2 november om 10:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Opgeven kun je doen via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Op zaterdag 30 november vindt de activiteit nogmaals plaats.