<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Ariën Groenewegen, dé bandenspecialist van Den Hoorn en omgeving.
Ariën Groenewegen, dé bandenspecialist van Den Hoorn en omgeving.

In de winter ook veilig op pad met banden van Steegro!

DEN HOORN - Bij Steegro Banden in Den Hoorn druppelen de bestellingen voor winterbanden al in de zomer binnen. Inmiddels is het oktober, de winter komt er aan.

De rijomstandigheden voor een automobilist worden minder goed. Oppassen geblazen. Een nat en glad wegdek zorgt ervoor dat slipgevaar al gauw op de loer ligt. Daarom verdient het aanbeveling om voor deze periode over te gaan op winterbanden. Deze banden hebben een asymmetrisch, dieper profiel en zijn voorzien van lamellen. Zelfs bij koude en/of natte omstandigheden blijven deze banden flexibel door de rubber samenstelling. Hiermee is de veiligheid van automobilisten gewaarborgd.
"We hebben genoeg voorraad aan nieuwe winterbanden liggen", zegt Ariën Groenewegen van Steegro Banden. "In verschillende maten en soms ook nog verschillende merken."

Slijtage en temperatuur
Steegro Banden in Den Hoorn bestaat al sinds 1974. De belangrijkste activiteit is de verkoop van zomer- en winterbanden. "Maar wij slaan ook banden voor klanten op", zegt Ariën. "In de winter de zomerbanden en andersom. Als wij constateren dat banden teveel slijtage vertonen, dan proberen wij met de klant tot een passende oplossing te komen."
Winterbanden zijn van het grootste belang voor de veiligheid van weggebruikers. Bij het bepalen of de tijd rijp is voor winterbanden is de temperatuur een belangrijke graadmeter. Bij 7 graden Celsius wordt de zomerband harder. De winterband blijft soepel en kan dus beter functioneren. Ook is er steeds meer vraag naar een compromis van zomer- en winterbanden. Het is mogelijk om een vier-seizoenen band te monteren onder een auto. "Wij verhuren overigens ook winterbanden", zegt Ariën. "Voor als mensen voor een bepaalde periode weg gaan, naar de wintersport bijvoorbeeld. Hierbij geldt wel: zo lang de voorraad strekt." Wie belt voor een afspraak, wordt binnen zeven dagen geholpen. Is de afspraak gemaakt, dan is het verwisselen van de banden zo gepiept. "Terwijl monteurs in de werkplaats de banden verwisselen, kunnen klanten in de kantine genieten van een kop koffie en de gezelligheid van Petra en Wil", zegt Ariën Groenewegen. Het Hoornse familiebedrijf merkt sinds 2008 dat de vraag naar winterbanden toeneemt. Deels vanwege strengere controles in Duitsland, deels omdat steeds meer Nederlanders kiezen voor deze vorm van extra veiligheid. Voor meer informatie: www.steegrobanden.com.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>