Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO makelaars

Algemeen

Uitgebouwde ééngezinswoning in kindvriendelijk Tanthof-West

DELFT - De wijk Tanthof-West beviel Thorwald en Wendy ongeveer 22 jaar geleden zo goed, dat ze er gewoon zijn blijven wonen. Een straat of vijf verder vonden ze dit net wat groter huis in de Karibastraat.

Hun dochtertje Zané was toen een half jaar, een tijdje daarna maakte zoontje Farian het gezin compleet. "Het is een leuke en kindvriendelijke buurt, met buurtwinkels en scholen dichtbij. Een mooi natuurgebied Midden-Delfland en ook de uitvalswegen zijn snel te bereiken", zegt Thorwald.
Toen Wendy en hij hier kwamen wonen, hebben ze eerst alles gestript. "De woning werd eigenlijk opnieuw casco gemaakt", zegt hij. "Toen hebben we onder andere een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer laten plaatsen. Tien jaar geleden hebben we de woonkamer een heel stuk laten uitbouwen, over de hele breedte. Daarmee hebben we nog steeds een behoorlijke tuin van ongeveer 12 meter. En zes jaar geleden hebben we de keuken opnieuw laten vernieuwen."
Thorwald en Wendy hebben altijd tegen elkaar gezegd: 'als het jongste kind klaar is met zijn opleiding en z'n diploma gehaald heeft, dan gaan we ons eens oriënteren op een nieuwe stap. Rustig aan, gewoon eens iets nieuws'. "Onze kinderen blijven nog wel even thuis wonen, ze gaan niet ver weg studeren. We zijn 'getriggerd' om wat eerder te gaan, nu we een prachtige twee-onder-één-kap woning hebben gevonden in Emerald. Nog weer iets groter dan het huis waar we nu wonen."
De strak afgewerkte woning heeft een ruime en lichte woonkamer van ongeveer 35 vierkante meter, met mooie brede vloerdelen. "Wij hebben in de woonkamer een gas-open-haard laten inbouwen", zegt Thorwald. "Een haard met echt vuur, waarmee de kamer in de winter niet alleen lekker warm, maar ook heel sfeervol is." Bij de woonkamer hoort een moderne, witte hoogglans keuken van 2.50 bij 3.20 meter, met een vierpits inductiekookplaat, een RVS-afzuigschouw, een koel-vriescombinatie, een vaatwasser, een RVS-combimagnetron en oven. Aan de achterkant van de woonkamer zijn er openslaande deuren naar de tuin op het zuidwesten. Volgens Thorwald een tuin waar je al in het voorjaar van kan genieten. "En ben je laat thuis van je werk, dan kan je ook nog lekker van de avondzon genieten. De tuin is met grote tegels bestraat, en is dus heel onderhoudsvriendelijk. Wij hebben gekozen voor allerlei potten met mooie planten er in. Er is een elektrisch bedienbaar zonnescherm en er is een achterom."
Op de eerste verdieping zijn er achter twee slaapkamers. Aan de voorkant is er een derde, ruime slaapkamer. De betegelde badkamer van 2.50 bij 2.15 meter heeft een ligbad en een aparte douche, een wastafelmeubel en een tweede toilet. In een berging bevinden zich de CV-combiketel, een WMA en de installatie mechanische ventilatie. Op de tweede verdieping zijn er twee slaapkamers. "Bij één van deze kamers hoort een dakterras, ook op het zuidwesten." Het huis staat in een heel rustige straat, waar alleen bestemmingsverkeer komt. Zelf kun je altijd de auto kwijt, met een parkeerplaats op eigen terrein nabij het leuke voortuintje. "En nogmaals, je bent in vijf minuten lopen in Midden-Delfland, waar je ontspannen kan wandelen en fietsen. En dit grenst aan de golfbaan, waar ik zelf ook nog wel eens een balletje geslagen heb..."

Karibastraat 26, Delft (140 m²)
Vraagprijs is 350.000 euro k.k.

ZO makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
(015) 212 99 88
www.zo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding