<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Hoogleraren van Legatus Delft waren onder de indruk van de expositie bij DSM (Foto: Esther de Cuijper)
Hoogleraren van Legatus Delft waren onder de indruk van de expositie bij DSM (Foto: Esther de Cuijper) (Foto: Esther de Cuijper)

Delfts hooglerarenplatform succesvol!

DELFT – Het Delftse ambassadeursnetwerk Legatus Delft is in haar – inmiddels - tweejarig bestaan zeer succesvol gebleken.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt en Tim van der Hagen van de TU Delft, refereerden tijdens de jaarlijkse bijeenkomst aan de mooie en succesvolle internationale congressen als resultaat van de samenwerking tussen de TU Delft, de gemeente en het Delft Convention Bureau.

Imago
Tijdens deze 3e jaarlijkse bijeenkomst – dit keer in de monumentale locatie 'Het Grote Kantoor' van DSM - werd dit nog eens benadrukt. "Een congres is een strategisch middel. Het zorgt voor invloed, kennisverspreiding en valorisatie. Dit alles leidt tot het versterken van het imago van Delft als kennisstad en ondersteunt de lokale economie. En met de hoogleraren als ambassadeur kan Delft zich nog beter profileren als congresstad", legt Ingrid Rip van het Delft Convention Bureau uit.

Congressen
Het netwerk Legatus Delft is in oktober 2017 opgericht door Burgemeester Marja van Bijsterveldt, Tim van der Hagen, voorzitter College van Bestuur TU Delft en Evelien van der Kruit, directeur Delft Marketing en Delft Convention Bureau. Inmiddels is het netwerk gegroeid tot 72 Delftse leden die sinds de oprichting in samenwerking met het Delft Convention Bureau maar liefst 14 congressen naar Delft hebben gehaald.
Congresbezoekers worden ervaren als zeer gewaardeerde gasten in Delft. Het zijn doorgaans hoogopgeleide bezoekers, die naast congresdeelname overdag gebruik maken van andere faciliteiten in de stad zoals horeca, winkels, musea en hotels. Volgens de kerncijfers van NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) levert één internationale congresdeelnemer de stad al gauw zo'n 300 euro per dag op.

Expositie DSM
Na afloop van de bijeenkomst hadden de aanwezigen de gelegenheid de twee tijdelijke exposities bij DSM te bewonderen ter ere van 150 jaar biotechnologie in Delft. De Artis-Micropia experience maakt de wereld van de micro-organismen zichtbaar en de expositie '150 jaar Gist' verhaalt de geschiedenis van de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek (later Gist-Brocades, nu onderdeel van DSM Delft).

Geslaagd
De aanwezigen waren onder de indruk: 'fascinating' en 'mooi en vooral verrassend' en 'echt Delft', aldus enkele aanwezige hoogleraren. Al met al was het een geslaagde samenwerking, een geslaagd netwerk en een geslaagde bijeenkomst. #Delft Creating History.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>