Iedereen is welkom op de Grand Prix Rapid
Iedereen is welkom op de Grand Prix Rapid

Wie wordt de rapidschaakkampioen?

Algemeen

DELFT - De Delftsche Schaakclub organiseert ieder jaar de Grand Prix Rapid. Vijfen­twintig ronden verdeeld over een vijftal avonden wordt er gerapidschaakt om de titel 'Open Delfts Rapid­schaak­kampioen'. Aanstaande maandag, 21 oktober, organiseert de club de tweede avond van het toernooi.

Iedere toernooiavond worden vijf partijen gespeeld van 15 minuten per persoon per partij. De eerste ronde begint om 20.00 uur, de laatste partij is rond 23.00 uur afgelopen. Aan dit toernooi kan iedereen meedoen, inschrijving is gratis. Wil je meedoen, dan dien je uiterlijk 20.10 uur op de betreffende avond aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden hoeft dus niet. Het is ook mogelijk om slechts de eerste drie of vier partijen te spelen, of later in te stromen.

Groepen
Er wordt gespeeld volgens een Zwitsers systeem, waardoor iedereen op zijn eigen niveau speelt. De schakers worden verdeeld over twee aparte groepen: de A-groep voor spelers met een rating van boven de 1750 en de B-groep voor spelers met een rating van 1750 of lager. Spelers met een rating van 1750 of minder mogen ook in de A-groep meedoen.

Prijzen
Elke avond zijn er prijzen te verdienen. Naast de winnaars mogen ook de beste huisschakers een prijs in ontvangst nemen. Na de vijfde avond wordt er een algemeen klassement opgemaakt over de beste drie resultaten.

Locatie
Het toernooi wordt gespeeld in de vaste speelgelegenheid van de Delftsche Schaakclub, DuWo Denksportcentrum aan de Zusterlaan 114 naast de Sebastiaanbrug. Toeschouwers zijn van harte welkom. Meer informatie over deze of andere DSC-activiteiten is te vinden op de website van de Delftsche Schaakclub: www.delftseschaaksite.nl