Martien van der Kraan, de nieuwe gemeentesecretaris
Martien van der Kraan, de nieuwe gemeentesecretaris

Martien van der Kraan nieuwe gemeentesecretaris van Delft

Algemeen

DELFT - Martien van der Kraan begint op 1 december als gemeentesecretaris van de gemeente Delft. Van der Kraan wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie. Hij volgt in deze functie Hans Krul op.

"Het college van Delft is blij met de komst van Martien", zegt burgemeester Marja van Bijsterveldt. "Het is een open, plezierig mens, gedreven en helder in wat hij wil betekenen voor de stad, de organisatie en het college. De nieuwe gemeentesecretaris neemt bovendien een schat aan ervaring mee. Hij kent de landelijke en regionale netwerken die zo belangrijk zijn voor Delft. We zien uit naar een goede samenwerking."

Martien van der Kraan (1959) is sinds 2012 gemeentesecretaris voor de gemeente Dordrecht. Hij startte zijn overheidscarrière bij de provincie Zuid-Holland. Daar was hij onder meer directeur concernzaken en provinciesecretaris. Bestuurlijke ervaring deed hij tussentijds op in de periode 1996-2001, als wethouder voor de gemeente Nootdorp.

"Ik ken Delft goed", zegt Martien van der Kraan. "Ik kom er vaak en graag. Het is een prachtige stad, met ook mooie uitdagingen. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met alle mensen die zich inzetten voor Delft en wil graag samen met hen werken voor deze stad