Aad van Winden bij de Fiat 500E, uit voorraad leverbaar bij EDA de Heus.
Aad van Winden bij de Fiat 500E, uit voorraad leverbaar bij EDA de Heus.

EDA de Heus maakt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar

Algemeen

DELFT - Bosch Car Service EDA de Heus is een dynamisch bedrijf. Alle ontwikkelingen in de autobranche worden op de voet gevolgd. Er wordt ingespeeld op actuele ontwikkelingen.

Het elektrisch rijden is in opmars. Veel consumenten kiezen tegenwoordig voor een elektrisch aangedreven voertuig of voor een hybride plug-in, een combinatie met een benzine- en elektromotor. Bosch Car Service EDA de Heus staat bekend in Delft en regio om het goede aanbod (vrijwel nieuwe) top occasions. De showroom van het uitstekend geoutilleerde bedrijf aan de Schieweg staat er vol mee. "Nieuw is dat wij voortaan ook een groot aanbod elektrisch aangedreven auto's hebben", zegt directeur Aad van Winden. "Gebruikte maar bijna nieuwe elektrische auto's, onder andere de Fiat 500E, en een VW E-Golf die wij uit voorraad kunnen leveren. Ook een Tesla is onderweg."

De Fiat 500E
De Fiat 500E ziet er niet alleen heel leuk uit. Het is natuurlijk de gemoderniseerde vormgeving van de bekende Fiat 500 uit vroeger tijden. Het is een auto met de Italiaanse chic styling. Ook qua techniek is dit een paradepaardje voor de autoliefhebber. In de auto zit een elektromotor die 111 pk levert en een verbruik heeft van 24kW/h. Gesteund door een met vloeistof gekoelde en verwarmde Lithium-ion batterij met een temperatuur-managementsysteem. Dit systeem verwarmt en koelt om de optimale temperatuur te bereiken, waardoor de batterij optimaal presteert. De batterij heeft geen geheugeneffect, zodat de batterij niet volledig hoeft te ontladen voor het opladen. De actieradius is 150 kilometer. Schakelen gaat automatisch met een elektrische drukknop. Het is heel handig dat je precies kan zien wanneer er weer opgeladen moet worden, in verband met het oplaad-indicatiesysteem. Dit zijn visuele LED-verlichte indicatoren om het huidige laadniveau tijdens het opladen te tonen, voor het gemak van de bestuurder gemonteerd in het instrumentenpaneel. "Auto's zitten tegenwoordig vol auto-elektronica", zegt Van Winden. "Als Bosch Car Service bedrijf is onze werkplaats volledig uitgerust met de modernste apparatuur. En onze autotechnici hebben alle ins en outs over elektrische auto's met de paplepel ingegoten gekregen."

TUV-keuring
De serie Fiat 500E in het aanbod van EDA de Heus wordt in Amerika geproduceerd. "De auto's zijn twee à drie jaar oud, worden naar Europa geïmporteerd en komen na de strengste Europese keuring van de TUV in Duitsland hier naartoe. Hier krijgen de auto's nog de uitgebreide RDW-keuring om op de Nederlandse wegen te mogen rijden", zegt Van Winden. "Iedereen zal versteld staan hoe prettig het is om vol-elektrisch te rijden en dan ook nog eens wegenbelastingvrij." Op bestelling kan Bosch Car Service EDA de Heus ook de Nissan LEAF binnen snelle termijn leveren. Onmiskenbaar Nissan, de best verkochte elektrische auto in Europa in 2018. Van Winden: "Bijna nieuw of auto's waar net de kop af is, dus minder dan een jaar oud. Wij zijn hier op over gegaan om volledig elektrische auto's bereikbaar te maken voor het grote publiek. Want er wordt veel over gesproken, maar deze auto's lagen tot voor kort niet zo binnen het bereik van veel mensen. Die waren tot nu toe over het algemeen schreeuwend duur. Wij spelen in op de behoefte van de markt en zorgen dat elektrische auto's betaalbaar worden. Andere elektrische auto's die wij snel kunnen leveren zijn de Audi A3 E-tron en de Volkswagen Golf GTE Hybrid."

100% Elektrisch rijden
Sinds kort staat bij Bosch Car Service EDA de Heus op het buitenterrein een niet te missen matrix-bord. De melding is '100% Elektrisch rijden via EDA de Heus'. Iedereen met belangstelling voor een elektrische auto, weet nu dus het adres bij uitstek voor een bijna nieuwe, volledig goedgekeurde elektrisch aangedreven auto.

Bosch Car Service EDA de Heus
Schieweg 63
2627 AT Delft
(015) 261 81 81
www.edaheus.nl

Afbeelding
Afbeelding