De prachtige aanblik van talloze oldtimers en klassiekers op de Markt in Delft, het eindpunt van de DelftsBlauwRit.
De prachtige aanblik van talloze oldtimers en klassiekers op de Markt in Delft, het eindpunt van de DelftsBlauwRit.

Opbrengst DelftsBlauwRit dit jaar naar 'Kinderen van de Voedselbank'

Algemeen

DELFT - Het is voor de zesde keer tijd voor de DelftsBlauwRit. De opbrengst van deze tocht met klassieke auto's wordt geschonken aan één of meerdere goede doelen.

Rotary Club Delft Koningsveld steunt de goede doelen. De opbrengst van 2019 wordt geschonken aan het sinterklaasfeest voor 'Kinderen van de Voedselbank', zodat zij een onvergetelijke middag hebben. De opbrengst van 2018 is gebruikt om de behandelkamers op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis een kindvriendelijker uitstraling te geven.

Kleine binnenwegen
De DelftsBlauwRit is vooral een onvergetelijke toertocht voor de bezitters van een klassieke auto. Alle deelnemers beginnen al om negen uur in de ochtend. Vanaf Herberg Vlietzicht aan de Vliet tussen Delft en Rijswijk. Via vele binnenwegen rijden de auto's naar een kleine bierbrouwerij in het midden van het land, waar de deelnemers van een heerlijke lunch gebruik kunnen maken. En dan via dezelfde binnenwegen vanuit het Groene Hart naar het traditionele eindpunt van de DelftsBlauwRit, de Markt in Delft.

Open inschrijving
Aan de toertocht kunnen alle soorten auto's of motoren meedoen, met alle denkbare wielcombinaties, zoals vier-, drie- of tweewielers. Oldtimers, klassiekers, cabrio's en natuurlijk hedendaagse automobielen en motoren. "De inschrijving staat open voor eenieder in het bezit van een oude, ludieke, sportieve of alledaagse auto of motorfiets en natuurlijk van een geldig rijbewijs", aldus de organisatie.

Delfts Blauw tintje
De aanblik van al die oldtimers op de Markt zal bij menig autoliefhebber het hart weer sneller doen kloppen. De hoofdsponsor van de DelftsBlauwRit is Royal Delft - De Porceleyne Fles, waardoor de toertocht een extra Delfts Blauw tintje heeft. Inschrijven kan nog steeds, en wel tot 4 oktober a.s. via de website. Hier kan je ook zien waar eerdere toertochten de medewerkers allemaal hebben gebracht. Blik nog eens terug op deze voorgaande jaren, bekijk de foto's en lees het verhaal. De website is www.delftsblauwrit.nl.

Afbeelding